Suntem parte intr-un proces civil in calitatea de reclamanti , am modificat cererea si s-a dat primul termen in sedinta publica la sfarsitul luni .
Intre timp au aparut noi imformatii priviind obiectul cauzei , in aceste conditii putem sa aducem completari , ? sub ce forma ? ca nota explicativa ? cum putem formula?
Buna ziua,
Art. 204 Cod Procedura Civila.
Modificarea cererii de chemare în judecată
(1) Reclamantul poate să-şi modifice cererea şi să propună noi dovezi, sub sancţiunea decăderii, numai până la primul termen la care acesta este legal citat. În acest caz, instanţa dispune amânarea pricinii şi comunicarea cererii modificate pârâtului, în vederea formulării întâmpinării, care, sub sancţiunea decăderii, va fi depusă cu cel puţin 10 zile înaintea termenului fixat, urmând a fi cercetată de reclamant la dosarul cauzei.
(2) Cu toate acestea, nu se va da termen, ci se vor trece în încheierea de şedinţă declaraţiile verbale făcute în instanţă când:
1. se îndreaptă greşelile materiale din cuprinsul cererii;
2. reclamantul măreşte sau micşorează cuantumul obiectului cererii;
3. se solicită contravaloarea obiectului cererii, pierdut sau pierit în cursul procesului;
4. se înlocuieşte o cerere în constatare printr-o cerere în realizarea dreptului sau invers, atunci când cererea în constatare este admisibilă.
(3) Modificarea cererii de chemare în judecată peste termenul prevăzut la alin. (1) poate avea loc numai cu acordul expres al tuturor părţilor.
Completarea se face in scris, in cate exemplare s-a depus cererea initiala si cu atasarea probelor.
Se depune la registratura judecatoriei unde se judeca procesul.
eu am depus cererea modificata , dar au aparut elemente noi care cred eu sunt utile ptr solutionarea cauzei
intrebarea mea este
daca legea imi permite sa mai depun aceste elemente la dosarul cauzei
daca am acesta posibilitate sa pot depune aceste completari unde? si cand ? pot face acest demers
Puteti depune o cerere cu noile elemente aparute pana la primul termen,se depune la registratura instantei unde s-a inregistrat dosarul,cat mai repede posibil,mai exact cu 5 zile anterior termenului fixat ca sa fiti sigur ca ajunge in termen la dosar,le depuneti in atatea exemplare cate parti sunt plus un exemplar ptr.instanta.