avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contract inchiriere spatiu intre pers juridica si pers ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contract inchiriere spatiu intre pers juridica si pers fizica

Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati cu o problema legata de inregistrarea utilitatilor(energie, gaz, apa si paza).
Cum imi pot inregistra cheltuielile acestor utilitati in conditiile date mai jos???
Societatea mea a inchiriat un spatiu comercial de la o persoana fizica. Contractul a fost facut deja si inregistrat la finante.
In cladirea unde am inchiriat spatiu meu, mai exista alte 2 firme.
In contract sunt trecute urmatoarele articole:

IV.PRETUL SI MODALITATEA DE PLATA
Art.5 Valoarea utilitatilor aferente spatiului inchiriat(apa-canalizare,energie electrica) si de servicii publice imobiliare(telefonie,salubritate,etc),inclusiv servicii de paza,vor fi achitate conform facturilor emise de furnizorii utilitatilor.

V. OBLIGATIILE LOCATORULUI
Art.7 LOCATORUL se obliga:
7.2- sa furnizeze utilitatile si serviciile aferente spatiului inchiriat(energie electrica,apa,canalizare)

VI. OBLIGATIILE LOCATARULUI
Art.8 LOCATARUL se obliga:
8.13-sa achite ,pana la data scadentei facturilor,atat cota-parte ce ii revine din cheltuielile de intretinere comuna a imobilului inchiriat(servicii de monitorizare paza),cat si cheltuielile aferente consumului propriu de utilitati(apa-canalizare,energie electrica ) si de servicii publice.imobiliare(telefonie,internet,salubritate),inclusiv catre furnizorii de utilitati si/sau de servicii publice,fara ca acestea sa fie solicitate la plata LOCATORULUI ori sa diminueze cuantumul chiriei datorate.Neachitarea obligatiilor in termenul prevazut mai sus atrage raspunderea LOCATARULUI pentru plata penalitatilor calculate conform facturilor emise de furnizorii serviciilor enumerate.
8.22- LOCATARUL se obliga sa furnizeze LOCATORULUI copie dupa fiecare factura de utilitati la momentul primirii ei si ulterior copie dupa dovada achitarii facturilor respective.Aceste copii vor ramane LOCATORULUI;

In conditiile date mai sus cum as putea proceda?
P.S. stiu ca mai sunt si alte topicuri deschise dar sunt destul de vechi majoritatea si ma gandesc ca poate s-a mai schimbat cate ceva intre timp.

Va multumesc si astept un raspuns.

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere de spatiu intre firma si pers fizica adina m adina m Societatea mea a inchiriat un spatiu comercial de la o persoana fizica. Cum imi inregistrez in contabilitate cheltuielile cu energia electrica avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Facturare utilitati contract locatiune pers. juridica cu pers fizica avb_grup avb_grup Buna ziua Speta pe care vreau sa o supun atentiei dvs presupune mai multe paliere pe care am sa incerc sa le introduc treptat in discutieI. In esenta este ... (vezi toată discuția)
Speta recuperare debit ContSters121815 ContSters121815 In anul 2005, o societate X a inchiriat un spatiu comercial cu teren aferent, teren pe care a construit o extindere a spatiului initial, avand obligatia de a ... (vezi toată discuția)