avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 337 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Cum imi pot ajuta copilul - probleme cu invatatoarea
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Cum imi pot ajuta copilul - probleme cu invatatoarea

Buna ziua,
Baiatul meu a inceput clasa pregatitoare anul acesta. Invatatoarea lor striga extrem de mult la clasa (am auzit-o, nu exagerez) si copilul a devenit extrem de timorat (si nu doar el)
Mai mult, saptamana trecuta in timpul orei de sport a fost lovit de catre niste colegi
cu picioarele in cap si in burta (totul a pornit din joaca...). Dna prof de sport a sesizat, i-a despartit si a luat masurile pe care le putea lua dansa impotriva celorlalti 2 copii iar la finalul orei i-a comunicat dnei invtatoare ce s-a intamplat. Aceasta nu a luat nici o masura. Nu numai ca nu l-a dus pe copil pana la cabinetul medical, dar nici macar nu s-a uitat in directia lui. Nici pana acum, si a trecut o saptamana, nu a binevoit sa ne informeze asupra incidentului.Ce pot face eu din punct de vedere legal? Copilul nu mai vrea sa mearga la scoala, are cosmaruri. Stiu ca e mai neastamparat dar mi se pare inuman sa-l ignori in asemenea hal. Mai mult, semnalul transmis in clasa este extrem de clar din pacate.
As vrea sa stiu ce pot face din punct de vedere legal, fara intimidari de genul nu e atent, e isteric, nu-l mai primesc la ore fara un parinte care sa asiste la ore, nu are educatie de acasa etc, lucruri pe care dna invatatoare i le reproseaza zilnic copilului. Baiatul merge la scoala obligat, se aseaza in banca, isi scoate penarul si caietul si... atat. Asteapta sa mergem dupa el. Nu mai este curios, nu mai vrea sa afle lucruri noi. Cred ca pur si simplu isi inchide urechile si ne asteapta sa mergem dupa el.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Octombrie 2016
1maymay, utilizator
Cel mai recent răspuns: tarkan , utilizator 12:43, 16 Octombrie 2016
Puteti incerca sa aveti o discutie cu dna respectiva,cu cineva din conducerea scolii.puteti face o sesizare la inspectoratul scolar sau la minister,aceasta ar fi ordinea fireasca de solutionare a problemei.Desi banuiesc ca va este foarte greu incercati sa va evaluati copilul in mod obiectiv daca este mai nazdravan sau are dificultati de concentrare,de integrare in colectiv etc.
Mergeti sa discutati cu directoarea si cereti mutarea copilului intr-o alta clasa in care invatatoarea isi cunoaste meseria.
Nu conteaza daca sunteti sau nu apta sa va evaluati copilul obiectiv, reactiile si "recomandarile" invatatoarei sunt neprofesionale (ca sa ma exprim delicat).
Daca ea se simte depasita de meseria pe care o are ar trebui sa mai studieze si sa invete metode de a lucra la clasa.
Toti copiii sunt neastamparati la varste mici, toti copiii "nu sunt atenti" (de fapt problema e ca sunt prea atenti, sunt atenti la TOT ce se intampla in jurul lor, nu doar la ce face/spune invatatoarea). Evaluarile referitoare la educatia primita acasa sunt pur si simplu jigniri iar necesitatea prezentei parintilor la ore nu spune altceva decat ca ea nu e in stare sa-si faca meseria.
Copilul a fost la grădiniţă? Cu educatoarele cum s- a împăcat?
Perspectiva e că până în clasa a 4 a va fi la fel şi din toată situaţia copilul e cel care pierde. Învăţătoarea e clar că are nişte probleme care o depăşesc, nu neapărat la şcoală.
Deci, vedeţi ce alte învăţătoare sunt în şcoală, care dintre ele s- ar potrivi cu copilul, discutaţi şi cu vecini care eventual au avut copii sau au în şcoala aceea sau cu directoarea, dacă nu aveţi altă soluţie, fără ceartă şi reclamaţii ( care vă iau timp şi afectează copilul) , pe ideea că nu se potrivesc deloc copilul şi învăţătoarea, ceea ce e evident din lucrurile pe care le prezentaţi.
Sau dacă aveţi soluţie cu altă şcoală, de pildă cu predare într- o limbă străină sau cu profil sportiv, duceţi- l în altă şcoală, de preferat fără să vă despărţiţi în tensiune cu actuala învăţătoare, pentru că îl marchează pe copil.
Dacă e mai neastâmpărat, căutaţi- i un sport potrivit şi duceţi- l să facă sport undeva.
Există şi calea reclamaţiilor, dar se vor repeta la nesfârşit pe timpul dvs şi nervii tuturor, dar mai ales ai copilului.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
"Cum imi pot ajuta copilul"
La intrarea intr-o colectivitate, trebuie sa ii explicati pe indelete copilului ca trebuie sa depuna eforturi pentru a se integra. Altfel spus, cordonulul ombilical trebuie rupt. Cel putin 10 ani va trebui sa fie in colectivitate, fie ca ii place sau nu de anumiti profesori sau colegi.
Copilul nu trebuie sa auda in casa discutii despre cat de "inapta" este invatatoarea deoarece va specula imediat afirmatiile parintilor si astfel va refuza sa mai mearga la scoala.
İn cazul dumneavoastra, profesorul de sport era obligat sa mearga cu copilul la cabinetul medical, el era cel care ii supraveghea, nu invatatoarea.
İncercati sa stabiliti cu doamna invatatoare o metoda de comunicare zilnica. Ori un telefon, sms sau mai elegant, "caietul invatator-parinte" (folosit de multi ani), in care sa va instiinteze tot ce este legat de elev, inclusiv data cand este sedinta cu parintii. İn acelasi caiet ii puteti lasa si dvs mesajele.
Nu este tarziu sa mergeti si la un psiholog cu copilul, mai ales ca afirmati ca are cosmaruri. Nu refuzati un ajutor specializat in detrimentul dezvoltarii anormale a copilului dvs. Cautati cauza intai, nu va opriti doar la efect, poate cauza este alta, iar copilul "va joaca pe degete".
Nu s-a inteles despre ce "semnal" transmis este vorba. Nu ati dezvoltat ideea.
Apoi: "Cred ca pur si simplu isi inchide urechile si ne asteapta sa mergem dupa el. " Mergeti la un psiholog cu el sa aflati exact ce isi doreste, nu intotdeauna este cum credem noi parintii.
Ca un sfat personal: mentineti legatura permanent cu invatatoarea, ea este in preajma copilului cand dumneavoastra nu sunteti, este posibil sa observati altceva. Refuzul copilului de a se integra in colectivitate si de a fi "atent" la ore. Faceti un efort si colaborati cu invatatoarea.
Numai bine va doresc!
Ultima modificare: Duminică, 16 Octombrie 2016
tarkan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz in scoala florinamatei florinamatei Buna seara.Am un copil cls 4a,la L.T.Bolintineanu.Voi expune situatia cat pot de scurt.La ora de sport,unul dintre colegii sai,a avut o criza de nervi si sa ... (vezi toată discuția)
Filmare cu camera ascunsa la scoala - copil cu probleme tratat necorespunzator py-art py-art deficit de atentie si dislexie In anul 2012 -2013, copilul meu, in varsta de 9 ani a fost inscris la clasa I step by step. Precizez ca este al doilea an in ... (vezi toată discuția)
As avea și eu nevoie de ceva recomandări în privința unei ... MarianaB072 MarianaB072 As avea și eu nevoie de ceva recomandări în privința unei acțiuni legale contra unei instituții de învățământ private. Situația a fost ... (vezi toată discuția)