avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Delegare versus detasare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Delegare versus detasare

Buna ziua, lucrez de putina vreme la o soc care are lucrari in tarile din UE.
Pana acum 2 saptamani pentru fiecare salariat emiteam o disp de serv si una de delegare in care erau mentionate data plecarii, data intoarcerii, proiectul ,localitatea unde avea loc interventia, acordul salariatului.
Noua echipa au inlocuit aceste documente cu un act aditional intre societate si salariatul ce pleaca unde sunt mentionate datele de identificare si se mentioneaza termenl detasare. Conf legii detasare este atunci cand angajatul va lucra pentru o alta soc com nu pentru aceeasi SC. In actul aditional nu sunt spacificate data de plecare si ici cea sde revenire( cele 60 de zile calendaristice legale) . Va rog sa ma lamuriti in aceasta privinta.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:13, 13 Octombrie 2016
Art. 18 C.mun.
(1) In cazul in care persoana selectata in vederea angajarii ori salariatul, dupa caz, urmeaza sa isi desfasoare activitatea in strainatate, angajatorul are obligatia de a-i comunica in timp util, inainte de plecare, informatiile prevazute la art. 17 alin. (3), precum si informatii referitoare la:
a) durata perioadei de munca ce urmeaza sa fie prestata in strainatate;
b) moneda in care vor fi platite drepturile salariale, precum si modalitatile de plata;
c) prestatiile in bani si/sau in natura aferente desfasurarii activitatii in strainatate;
d) conditiile de clima;
e) reglementarile principale din legislatia muncii din acea tara;
f) obiceiurile locului a caror nerespectare i-ar pune in pericol viata, libertatea sau siguranta personala;
g) conditiile de repatriere a lucratorului, dupa caz.
(2) Informatiile prevazute la alin. (1) lit. a), b) si c) trebuie sa se regaseasca si in continutul contractului individual de munca.
(3) Dispozitiile alin. (1) se completeaza prin legi speciale care reglementeaza conditiile specifice de munca in strainatate.

Detaşarea presupune existenţa unui acord între doi angajatori implicaţi.

Delegarea presupune modificarea locului muncii cu pastrarea neschimbata a celorlalte elemente ale contractului de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca - locul de munca santier in germania valentinaanghel valentinaanghel Buna seara, Cum pot afla informatiile ce trebuie comunicate salariatului si trecute in CIM, care urmeaza a fi angajat in vederea realizarilor unor lucrari ... (vezi toată discuția)
Delegare strainatate mai mare de 60 de zile siracusa siracusa Buna ziua! Ma numesc Saia Ionut si va contactez din partea unei societati, profil constructii care are un santier in Austria, si recent m-am lovit de o ... (vezi toată discuția)
Locul muncii - in tara si in strainatate rodicaneagu rodicaneagu Buna ziua, Avem un salariat care lucreaza intermitent atat in biroul din Romania cat si la clientii companiei din Italia. Cum ar trebui sa procedam astfel ... (vezi toată discuția)