numele meu este Cristi si as avea foarte mare nevoie de un raspuns/indrumare.
In anul 2011 am obtinut de la Cetelem un credit de nevoi personale. Dupa un an m-am aflat in imposibilitatea de a mai plati. Am primit ulterior cateva notificari, care mai apoi au incetat. De atunci si pana azi nimic.
Zilele acestea (10 octombrie 2016), un mesaj de notificare a executarii silite a sosit in posta, dar din partea Kruk (prin intermediul unui executor judecatoresc).
Am cautat pe just.ro si intr-adevar exista un dosar pe numele meu, insa executarea silita a fost aprobata in 1 ianuarie 2014 iar creditor este aici trecut Cetelem si nu Kruk.
Mentionez ca nu am conturi in Romania, doar casa in care locuiesc parintii mei si bunurile acestora.
Ce as putea face in aceasta situatie? E excutarea silita din 2014 inca valabila ori s-a prescris, iar Kruk incearca doar sa ma intimideze?
Executarea nu se prescrie, se perimă și doar dacă trec 6 luni fără ca cel care este creditor urmăritor nu face un act de competența sa. Pe noul cod de procedură mai rar perimări.
Dacă nu aveți bunuri, nu pot face nimic, doar să vă hărțuiescă, în limitele legale.
Sa inteleg ca Kruk, firma de recuperare, nu poate inainta o noua cerere de executare silita si totul se "joaca" pe dosarul deschis in acest sens de Cetelem in 2014?
Cum spuneam,
- in 1 ianuarie 2014 a fost aprobata executarea silita ceruta de Cetelem (cel care a oferit creditul), insa
- in 10 octombrie 2016 am primit din partea Kruk (firma de recuperare care a preluat probabil dosarul meu de la Cetelem) o instiintare cum ca sunt executat silit