Buna seara. In ultimii 3 ani si jumatate,atat eu cat si sotia am lucrat la o firma cu profil GSM. Noi avem domiciliu stabil in Braila,firma e din Galati,punctul de lucru a fost tot in Braila. Pe la jumatatea lunii iulie,seful nostru a decis sa inchida punctul de lucru,pe scurt...sa desfiinteze magazinul. Toate "bune" pana aici. Eu am gasit altceva in scurt timp,insa problema concreta e la sotie. Seful ne-a amanat de pe o zi pe alta cu perfectarea actelor pt incetarea contractului de munca,pt ca abia azi sa anunte sotia ca azi a inchis retroactiv cartile de munca incepand cu data de 1 AUGUST 2009. Date fiind acestea,sotia e practic in imposibilitate de a-si face toate actele necesare infiintarii dosarului pt indemnizatia de somaj,pt ca se pot face doar in termen de 30 de zile de la incetarea contractului de munca,si azi...e 26. As vrea sa stiu daca ce a facut fostul sef e legal si daca exista vreo solutie pt a face totusi acel dosar. Daca se pierde dreptul la somaj,sotia e dispusa sa depuna o plangere pt a fi pedepsit acest om pt nesimtirea de care a dat dovada. Pana una-alta,astept cateva mesaje si sfaturi de ajutor. Va multumesc anticipat.
Din cate stiu , orice modificare a contractului de munca se face in termen de 5 zile de la semnarea unui act aditional sau in cazul deciziei de suspendare in cazul Dmv.
Se pare ca mai este ceva la mijloc , verificati data care este inscrisa pe decizia de suspendare si faceti o sesizare scrisa la ITM.
:luck:
Nu este suspendare,este incetarea contractului de munca. A desfiintat punctul de lucru. Problema e ca a facut-o retroactiv...26 de zile. E legal asa ceva? E nevoie de 3 zile pt eliberarea adeverintei de venit,si zile lucratoare mai sunt maine si poimaine. Aici e problema noastra,ca in 2 zile lucratoare e imposibil sa intocmim dosarul pt somaj. In mod normal se acorda 30 de zile,si el a desfiintat azi punctul de lucru,dar retroactiv cu 26 de zile. Banuiesc ca se poate face ceva legal,nu?
In acest caz nu se pierde dreptul la somaj... In cazul in care nu se depun actele in 30 de zile de la incetarea CIM , plata indemnizatiei de somaj se va face din momentul depunerii actelor si nu de la data incetarii CIM.
Somaj
melcsy
buna ziua.
cum putem desface CIM al uni anagjat ca sa poate beneficieze de somaj? adica omul respectiv mai are 3 luni pana la pensie, dar nu-l putem tine ... (vezi toată discuția)
Terminare cic
olgutza_83
Buna ziua,
Pe data de 31 ianuarie se termina concediul de cresterea copilului, iar pe 1 feb tb sa incep lucrul. Am fost anuntata de cei de la firma la care am ... (vezi toată discuția)