avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... poprire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

poprire

as dori sa stiu care sunt actele normative care reglementeaza poprirea , exceptand Legea 99/1999 si codul de procedura fiscala
mutumesc
Cel mai recent răspuns: legalex , utilizator 15:29, 7 Ianuarie 2008
Cod Proc.Civila
merci madalyna, dar am gresit, vroiam sa spun codul de procedura civila, nu fiscala
credeam ca mai sunt si alte acte normative ce reglementeaza.
alx a scris:

merci madalyna, dar am gresit, vroiam sa spun codul de procedura civila, nu fiscala
credeam ca mai sunt si alte acte normative ce reglementeaza.

poprirea primeste reglementare diferita in functie de cel care o instituie. Astfel:
1) popririle infiintate de executorul judecatoresc - reglementate de Codul de procedura civila - cartea a-V-a
2) popririle infiintate de un organ de executare fiscala - acestea sunt infiintate si se supun dispozitiilor Codului de procedura fiscala
3) popririle infiintate de catre AVAS(Autoritatea de Stat pentru Valorificarea Activelor Statului) - acestea sunt infiintate si se supun dispozitiilor Ordonantei de Urgenta nr.51/15.12.1998.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt actele normative care reglementeaza poprirea? alx alx as dori sa stiu care sunt actele normative care reglementeaza poprirea , exceptand Legea 99/1999 si codul de procedura fiscala mutumesc (vezi toată discuția)
Popriri succesive! OvidiuDanut OvidiuDanut Salut! Cum ati proceda in speta urmatoare? Ai deja doua porpriri pe un salariu si s-a ajuns la concurenta a 1/2 din acesta. Iti vine a treia poprire... Ce ... (vezi toată discuția)
Care sunt actele normative ce reglementeaza activitatea de executare silita? catalin2832 catalin2832 Cine ma poate ajuta sa imi spuna care sunt actele normative ce reglementeaza activitatea de executare silita? Va multumesc. (vezi toată discuția)