avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA prestari servicii navale belgia
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

prestari servicii navale belgia

o societate ro inregistrata in scopuri de tva incheie un contract de prestari servicii reparatii navale cu o firma din belgia , locul prestarii lcrarilor este belgia , cum intocmesc factura de manopera cu tva sau fara tva, avand in vedere ca am contract de prest. servicii incheiat cu beneficiarul belgian .
Cel mai recent răspuns: Irina Coma , Consultant fiscal 10:45, 27 August 2009
Buna

Serviciile de reparatii la nave destinate navigatiei maritime utilizate pentru transportul international de persoane si sau de bunuri, pentru pescuit ori pentru alta activitate economica sau pt salvare ori asistenta pe mare - sunt scutite cu drept de deducere - vezi art 143 lit h cod fiscal si ordin MEf 2421/2007 - instructiuni de aplicare art 143.
deci factura o intocmiti fara TVA - faceti mentiunea "scutit cu drept de deducere"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura cu tva sau nu? ghiuvy2005 ghiuvy2005 am luat o piesa la reparat de pe o nava cat a fost in port si a ramas la reparat la mine in firma. tb sa ii fac factura de reparatie si manopera. clientul ... (vezi toată discuția)
Intocmire factura pentru bunkeraj augura augura in situatia in care un agent economic roman , platitor de tva face aprovizionare cu motorina- bunkerare- unei nave apartinind unei tari din ue sau in afara ue ... (vezi toată discuția)
Facturare servicii catre o firma din olanda teodora g teodora g buna ziua. am urmatoarea problema o firma din Olanda inregistrata in scopuri de TVA in tracomunitar inchei un contract referitor la aplicarea de podele pe ... (vezi toată discuția)