Am aflat ceva pentru dumneavoastra. Poate va este de ajutor.
Pentru obtinerea certificatului de urbanism, solicitantul trebuie să depună la emitent o documentaţie cuprinzând:
a) cererea-tip (formularul-model F.1 „CERERE pentru emiterea certificatului de urbanism”)
b) planuri cadastrale/topografice, cu evidenţierea imobilelor în cauză
c) documentul de plată a taxei de eliberare a certificatului de urbanism, în copie.
Certificatul de urbanism se emite de autorităţile prevăzute la art. 4 din Legea nr. 50/1991, republicată, în termen de cel mult 30 de zile de la data înregistrării cererii.
Potrivit art. 4 alin autoritatile ce pot emite certificatul de urbanism sunt: preşedinţii consiliilor judeţene, primarul general al municipiului Bucureşti, primarii municipiilor, sectoarelor municipiului Bucureşti, ai oraşelor şi comunelor pentru executarea, după cum urmează:
a) de preşedinţii consiliilor judeţene, cu avizul primarilor, pentru lucrările care se execută:
1. pe terenuri care depăşesc limita unei unităţi administrativ-teritoriale;
2. în extravilanul comunelor ale căror primării nu au organizate structuri de specialitate;
b) de primarii municipiilor, pentru lucrările care se execută în teritoriul administrativ al acestora, cu excepţia celor prevăzute la lit. a) pct. 1;
c) de primarul general al municipiului Bucureşti, cu avizul primarilor sectoarelor municipiului Bucureşti, pentru lucrările care se execută:
1. pe terenuri care depăşesc limita administrativ-teritorială a unui sector şi cele din extravilan;
2. la construcţiile prevăzute la art. 3 alin. (1) lit. b);
3. lucrări de modernizări, reabilitări, extinderi de reţele edilitare municipale, de transport urban subteran sau de suprafaţă, de transport şi de distribuţie, pentru: apă/canal, gaze, electrice, termoficare, precum şi lucrări şi/sau reabilitări pentru străzile care sunt în administrarea Primăriei Municipiului Bucureşti;
d) de primarii sectoarelor municipiului Bucureşti, pentru lucrările care se execută în teritoriul administrativ al sectoarelor, cu excepţia celor prevăzute la lit. c), inclusiv branşamente şi racorduri aferente reţelelor edilitare;
1. în teritoriul administrativ al acestora, cu excepţia celor prevăzute la lit. a) pct. 1;
2. la construcţiile reprezentând monumente istorice clasate sau aflate în procedură de clasare potrivit legii, aflate pe teritoriul administrativ, în condiţiile art. 10 lit. a) şi ale art. 45 alin. (4) şi cu avizul arhitectului-şef al judeţului.
Am facut doua sublinieri si este posibil sa va incadrati in aceasta categorie: primaria dumneavoastra nu are organizata o structura de specialitate, un serviciu sau birou cu specialisti in urbanism si atunci apelati la presedintele consiliului judetean.