avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata chirie in euro sau lei?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata chirie in euro sau lei?

Buna ziua,

Daca locuiesc in Romania si sunt platit in lei, in ce baza proprietarul ma poate obliga sa platesc chiria in euro? :hammer:

Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 17 Octombrie 2016
ionbar, utilizator
Cel mai recent răspuns: nlof , utilizator 02:13, 29 Iunie 2022
Trebuie sa platiti chiria in moneda specificata in contractul de inchiriere.
dar daca acest contract nu a fost inregistrat , e valabil?
nu detin informatia oficiala ca nu l-a inregistrat, insa am acest sentiment deoarece are multe datorii si nu vine sa isi ia facturile vechi sa le plateasca. Eu nici tv / internet nu pot avea din cauza datoriilor.

Daca nu este inregistrat nu este valabil. Solicitati-i sa va dea o copie inregistrata la ANAF si atunci va lamuriti.
Pentru utilitati cablu tv/internet trebuia sa mentionati in contract ce utilitati va sunt puse la dispozitie si pe care sa le platiti.
la inchiriere, proprietarul habar nu avea ca are datorii si tv-internet suspendate iar acum sunt 3 saptamani decand il sun sa vina sa ia facturile restante. Am descoperit si mucegai (care nu era la vedere fiind acoperit de sifonier) despre care mi-a zis, spalati cu clor si dispare.
In aceste conditii, dc in acest "contract" s-a specificat sa-l anunt cu 30 zile inainte de a ma muta, pot sa il anunt ca ma mut fara sa respect cele 30 zile?
Daca nu este inregistrat atunci aveti posibilitatea sa nu respectati nicio clauza contractuala.

Alte discuții în legătură

Reclamatie proprietar - neplata impozit Sleipnir23 Sleipnir23 Buna seara, De 3 ani stau cu chirie intr-un apartament de doua camere. In momentul in care m-am mutat in acest apartament am platit o luna de chirie (260 ... (vezi toată discuția)
Probleme agentie imobiliara si proprietar Kanjidots Kanjidots Buna ziua, Am inchiriat un apartament de 2 camere in urma prezentarii si discutiei cu agentul imobiliar, acesta m-a mintit atat pe mine cat si pe martorii ... (vezi toată discuția)