avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... donatie vs superficie
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

donatie vs superficie

Buna ziua,
Am demarat actele (cadastru, certificat urbanism, mediu, etc) pentru a accesa fonduri europene in vederea construirii unei pensiuni.
Am ajuns in situatia de a face contract de superficie, pentru ca firma sotiei sa poata construi din momentul in care se aproba proiectul pentru fonduri.
Din pacate inteleg ca nu putem face superficie deoarece in CF am si alte cladiri/anexe deja edificate. Notarul mi-a spus ca trebuie sa fac dezmembrare la terenul pe care vreau sa fac superficie dar asta inseamna sa reluam toate actele si nu mai avem timp.
Singura solutie ar fi sa donam casa si terenul catre firma sotiei (unic admin) dar nu stim cum inregistram in contabilitate, ce implicatii sunt, etc.
Daca nu obtinem fonduri cum facem sa revenim proprietarii casei si terenului ?
Exista temeri din partea sotiei ca nu cumva sa piarda casa si terenul. Eu unul nu vad nici un risc. Poate gresesc si ma lumineaza cineva...
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 18 Octombrie 2016
DUM_LIVIU, utilizator

Alte discuții în legătură

Acte necesare construire locuinta adrianciulei1970 adrianciulei1970 Doresc sa construiesc o locuinta proprietatea mea in curtea parintilor(in prezent stau cu parintii in casa lor).Va rog sa-mi spuneti ce acte imi trebuie si ... (vezi toată discuția)
Superficie - se poate fura o casa? wolyhed wolyhed Ipoteza cazului: 1. Persoana \"M\" a cumparat un teren pe numele ei fiind necasatorita cu persoana \"X\" 2. Persoana \"X\" a facut la notar un act care ii ... (vezi toată discuția)