avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte necesare construire locuinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte necesare construire locuinta

Doresc sa construiesc o locuinta proprietatea mea in curtea parintilor(in prezent stau cu parintii in casa lor).Va rog sa-mi spuneti ce acte imi trebuie si cine le intocmeste.
Prima e Cartea Funciara la Notar,apoi cumpararea terenului pe care voi construi.Ce urmeaza?
Cel mai recent răspuns: Ciprian Maftei , Consilier juridic 14:22, 21 Februarie 2013
in primul rand trebuie sa cumparati terenul pe care construiti . parintii va fac act de vanzare-cumparare la notar , iar notarul va face si serviciul de intabulare in cartea funciara . ( daca parintii nu au documentatie cadastrala pe teren , trebuie s-o faca inaintea vanzarii).
dupa ce ati devenit proprietar pe teren trebuie sa cereti de pa primaria din localitatea in care construiti un certificat de urbanism si apoi o autorizatie de construire.
spor la lucru :)
Imi trebuie si proiect de constructie?Cine il face?
Pentru a edifica o constructie pe terenul proprietatea parintilor dumneavoastra nu este necesar sa cumparati acel teren, fiind suficienta incheieera unui contract, in forma autentica (la notar), prin care se se constituie dreptul de superficie in favoarea constructiei ce urmeaza a fi edificata. Pentru a putea face acest lucru, in primul rand ar trebui intabulat dreptul de proprietate asupra respectivului teren in cartea funciara, urmand a se dezmembra doar terenul asupra caruia urmeaza sa se instituie dreptul de superficie, potrivit reglementarilor prevazute de Regulamentul de Organizare si functionare a Birourilor de Cadastru si Publicitate Imobiliara. In afara de acest aspect, mai trebuie sa solicitati de la Serviciul de urbanism al localitatii in care urmeaza sa se edifice acea constructie un Certificat de Urbanism in care vor fi specificate toate conditiile ce trebuiesc indeplinite cu privire la respectiva constructie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie in curte cu parintii mona rogoz mona rogoz buna ziua va rog sa mi dati un sfat Locuim intro casa cu parinti nostri Am dori sa construim o casa in curte cu dinsi dar nu stiu cum sa procedam ca la o ... (vezi toată discuția)
Cumpar casa....fara teren VALI1980 VALI1980 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati pt ca nu mai pot...In continuare , incercand sa pun lucrurile in ordine dupa oameni care nu-si fac treaba cum ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pt a construi pe proprietatea parintilor o casa. R. N R. N Buna ziua, parintii mei detin o casa in Bucuresti, eu as dori sa construiesc in aceeasi curte o casa, pt ca eu mai am 2 frati, as dori sa stiu ce acte ... (vezi toată discuția)