avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... dreptul la ajutor de incalzire
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

dreptul la ajutor de incalzire

mama mea are ajutor social si locuieste singura, eu am drept de uzu fruct asupra proprietatii respective,locuiesc in alta localitate si impreuna cu fiul meu mostenesc o casa de pe urma sotului,in care si locuiesc,mentionez ca eu am loc de munca;intrebare : mama mea poate beneficia de ajutor pentru incalzire ?

va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:26, 19 Octombrie 2016
"Beneficiază de ajutoare pentru încălzirea locuinţei familiile ori persoanele singure, cetăţeni români, precum şi cetăţeni străini ori apatrizi, cărora li s-a acordat, în condiţiile legii, o formă de protecţie şi au domiciliul sau, după caz, resedinţă în România, stabilită în condiţiile legislaţiei române, care nu îşi pot asigura din bugetul propriu acoperirea integrală a cheltuielilor legate de încălzirea locuinţei şi ale căror venituri sunt situate în limitele prevăzute de lege;

Ajutorul pentru încălzirea locuinţei se acordă familiilor, respectiv persoanelor singure, care se încadrează la punctul precedent, numai pentru locuinţa de domiciliu sau, după caz, de resedinţă a acestora."

Sursa si detalii : [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot primi vre un ajutor de la stat daca sunt o mama fara venit? binaca binaca Intrebarea mea este se primeste vre un ban pt o mama fara venit dar fara carte de munca? (vezi toată discuția)
Solicitare ajutor caldura locuinta la tara actb actb Buna ziua Doresc sa aflu daca o familie compusa din doi bugetari si fiul lor minor in varsta de 3 ani care locuiesc intr-o casa la tara au dreptul sa ... (vezi toată discuția)
Ajutor social tuddi tuddi Buna ziua, De ce ajutoare poate beneficia o mama divortata, din mediul rural, cu un copil in grija, si care nu primeste pensie alimentara de la sot, avand ... (vezi toată discuția)