avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pot da de permis in aceste conditii ?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pot da de permis in aceste conditii ?

Ora estimata: 09:00
Complet: C1 P + C
Tip solutie: Condamnare
Solutia pe scurt: Condamnă inculpatul I B I, pentru săvârşirea infracţiunii conducere fără permis, prevăzută de art. 86 al. 1 din OUG nr. 195/2002, cu aplicarea art. 5 N. C. pen., a art. 74 lit. a, c şi art. 76 lit. d C. pen. 1969, la pedeapsa de la pedeapsa de 4 luni închisoare. În temeiul art. 81 C. pen. 1969, dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei aplicate, iar în temeiul art. 82 C. pen. 1969, stabileşte termen de încercare 2 ani şi 4 luni. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 83 C. pen. 1969. Aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 64 lit. a, teza a II-a şi lit. b C. pen. 1969, în condiţiile şi pe durata prevăzute de art. 71 al. 2 C. pen. 1969, pe care o suspendă potrivit art. 71 al. 5 C. pen. 1969 În temeiul art. 274 al. 1 N. C. pr. pen., obligă inculpatul la plata sumei de 350 lei, cheltuieli judiciare către stat, din care 200 lei către Ministerul Public, iar 150 lei către Ministerul Justiţiei. Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică azi, 22.04.2015.
Document: Hotarâre 31/2015 22.04.2015

Ce inseamna mai exact ? Pot da de permis ? Tin sa mentionez ca am fost azi la DRPCIV si mi-au zis ca au nevoie si de sentinta pe langa cazier.

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 13:42, 20 Octombrie 2016
Trebuie sa intervina reabilitarea de drept, institutie prin care sunt inlaturate interdictiile si decaderile ce rezulta din condamnare.

Reabilitarea de drept este acea forma a reabilitarii care opereaza in virtutea legii, fara a fi necesara cererea fostului condamnat pentru obtinerea ei, aceasta fiind considerata ca dobandita de condamnat in momentul cand s-au realizat conditiile de reabilitare.


In cazul in care condamnatul nu a savarsit din nou o infractiune inauntrul termenului de incercare si nici nu s-a pronuntat revocarea suspendarii conditionate a executarii pedepsei in baza art. 83 si 84, el este reabilitat de drept."

Asadar, reabilitarea de drept intervine dupa implinirea termenului de incercare.

Daca aveti interes, aveti dreptul si de a solicita pe cale judecatoreasca constatarea reabilitarii.



Hotararea instantei de judecata, in acest caz, nu este una pentru acordarea reabilitarii, ci doar pentru constatarea reabilitarii de drept.


Succes.





Ultima modificare: Joi, 20 Octombrie 2016
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare judecatoreasca mirceabradu mirceabradu Buna ziua, numele meu Mircea Bradu, am fost depistat cu o alcoolemie de 0,68 mg in aerul expirat si 1.1% alcool in sange.Mentionez ca nu am avut probleme ... (vezi toată discuția)
Incredintarea masinii unei persoane fara permis Dragosh07 Dragosh07 Buna Ziua am incredintat masina unui Prieten care nu detinea permis de conducere , - am fost Opriti de Politia Rutiera , am recunosc fapta , ca sti-am ca nu ... (vezi toată discuția)
Reabilitare judecatoreasca ... cum se procedeaza in cazul meu ? gutti gutti Buna seara .. mai jos am pus hotararea judecatoreasca .. am achitat cheltuieli de judecata nu am mai facut nici o nefacuta in acest timp ... intrebarea mea ... (vezi toată discuția)