Mama a decedat acum 2 ani. Nu a lasat testament. Suntem trei copii , mostenitori, la care se adauga tatal meu, sot supravietuitor.
Ideea este ca este scandal intre noi. Vor sa faca succesiunea fara mine, sa declare ca nu cunosc la ce domiciliu locuiesc eu, ca nu pot lua legatura cu mine nici macar telefonic si sa declare in fata notarului ca, in niciun fel, nu au nicio sursa de informatii referitoare la mine si ca, repet, eu nu pot fi contactat.
Ce sperante am eu ? Cum pot preintampina aceasta magarie?
Eu nu am niciun fel de acte de la mama, decat o copie xerox de pe certificatul de deces de acum doi, pe care cu greu am obtinut-o de la ei, pentru ca am avut nevoie sa imi iau concediu de la servici , legal, pentru decesul unei rude. Concediu ce mi-a fost acordat. Eu am cerut 3 zile iar seful meu mi-a dat o saptamana, dar nu asta e discutia....
Buna seara,
Ar fi fost bine sa va fi adresat unui notar in primul an dupa decesul mamei, si sa solicitati sa se ia act ca sunteti acceptator.
Acum, in afara de a da o declaratie la notariatul de pe raza unde a avut ultimul domiciliu mama dumneavoastra prin care sa aratati ca existati si ca doriti sa acceptati succesiunea nu aveti ce face.
Este posibil sa va inlature de la succesiune in temeiul art. 1103 C.Civ.
Din ce spuneți, ar rezulta că aveți cunoștință de numele notarului la care se dezbate succesiunea. Dacă este așa, luați legătura cu acel notar și comunicați adresa la care puteți fi citat.
Dacă nu, puteți solicita Camerei Notarilor Publici de pe raza ultimului domiciliu al defunctului să vă informeze dacă este deschisă succesiunea și la care notar.
Nu, nu am cunostinta de notariatul unde se face (sau urmeaza sa se faca...) succesiunea.
Singurele informatii le am de la niste veri care au auzit aceste lucruri de la fretele meu care, beat fiind, l-a luat gura pe dinainte , intr-un anumit context.