avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot fi luat in intretinere de catre parinti daca sunt ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot fi luat in intretinere de catre parinti daca sunt major?

Am 21 de ani , nu lucrez , nu sunt la facultate , nu am niciun fel de venit . Vreau sa stiu daca pot fi luat in intretinere de catre parinti , fiind luat in evidenta de catre angajatorul unuia dintre parinti ca persoana aflata in intretinere?
Interesul este de a avea asigurare medicala
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:26, 20 Octombrie 2016
Nu poti fi luat in intretinere daca nu faci dovada ca esti in continuarea studiilor. In ce priveste asigurarea este o chestiune ce tine doar de vointa angajatorului parintilor tai.
1. Pentru copilul major fara venituri se acorda deducere doar unuia dintre parinti, la intelegere.intre ei.

2. "Copilul major poate fi declarat in intretinerea unuia dintre parinti, la intelegere, daca nu realizeaza venituri mai mari de 300 lei."
www.avocatnet.ro/content/for...

3. Potrivit art.224 alin.1 lit.b teza a II-a din Legea nr.95/2006, beneficiaza de asigurare, fara plata contributiei sotul, sotia si parintii fara venituri proprii, aflati in intretinerea unei persoane asigurate.

Asadar, copiii fara venituri proprii nu pot deveni coasigurati ai parintilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intretinere copil major elyfrincu2006 elyfrincu2006 Buna ziua,lucrez intr-o institutie de invatamant si am un coplil major in intretinere.Intrebarea mea este daca dupa terminarea studiilor ea nu a gasit nimic de ... (vezi toată discuția)
Copil in intretinere delia2007 delia2007 Buna ziua. Fata mea are 25 de ani, nu realizeaza venituri in acest moment , dar nici studii nu urmeaza . Intrebarea mea este: O pot lua in intretinere pe ... (vezi toată discuția)
Cum obtin statutul de coasigurat? florin_s37 florin_s37 buna.sotia mea ar dori sa stie daca poate fi coasigurata deoarece eu platesc integral asigurarile medicale ,cum si in ce conditii poate fi coasigurat?va rugam ... (vezi toată discuția)