avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1188 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită CONTESTATIE executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

CONTESTATIE executare silita

Vreau sa stiu daca pot depune eu singur o contestatie impotriva unei executari silite. Daca exista un raspuns , as dori sa imi spuneti si costurile care sunt . Suma executari silite este de 3770 ron

Stiu ca cer prea mult dar daca imi puteti spune unde gasesc si un model de contestatie.
Cel mai recent răspuns: popalucian , utilizator 20:30, 23 Octombrie 2016
Taxa de timbru pentru o actiune avand ca obiect executare silita este de 1000 lei. Daca aveti venituri mici puteti cerere scutirea de la plata taxei, prezentand adeverinta de venituri, copii facturi ultimele doua luni, etc.
OUG 80/2013 , Art. 10
(1) In materia executarii silite, urmatoarele cereri se taxeaza astfel:

(2) In cazul contestatiei la executarea silita, taxa se calculeaza la valoarea bunurilor a caror urmarire se contesta sau la valoarea debitului urmarit, cand acest debit este mai mic decat valoarea bunurilor urmarite. Taxa aferenta acestei contestatii nu poate depasi suma de 1.000 lei, indiferent de valoarea contestata. In cazul in care obiectul executarii silite nu este evaluabil in bani, contestatia la executare se taxeaza cu 100 lei.
(3) In cazul in care prin contestatia la executare silita se invoca, in conditiile art. 712 alin. (2) din Codul de procedura civila, si motive de fapt sau de drept privitoare la fonduS dreptului, taxa de timbru se stabileste potrivit art. 3 alin. (1).


Puteti depune singur o contestatie la executare , nu exista un model, Taxa de timbru se stabileste de instanta la valoare.
Suma exacta care poate fi ? Si taxa se plateste inainte sau dupa prima infatisare ?
Calculati conform OUG 80 / 2013 - art 3. In jur de 300 Lei daca debitul este cel mentionat de dvs. Teoretic se plateste odata cu depunerea contestatiei. Dar daca nu depuneti odata cu contestatia - instanta va citeaza in vederea achitarii si depunerii dovezii.
Ultima modificare: Joi, 20 Octombrie 2016
Company Advising, utilizator
Deci daca fac contestatie cat la % sanse am de a fi anulata aceasta executare silita ???

Nu de alta dar daca nu am aviz favoravil cred ca imi imputa si aceste cheltuieli de judecata.

Chiar nu stiu ce sa fac ..

multumesc anticipat.
Ultima modificare: Duminică, 23 Octombrie 2016
popalucian, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru execi=utare silita caraula caraula Se mai plateste taxa de timbru pentru o contestatie la o executare silita. (vezi toată discuția)
Va rog ajutor!-taxe de timbru Gadigav Gadigav Dacă fac contestație la executare trebuie să plătesc vreo taxa? Și dacă da unde și cât? Mulțumesc (vezi toată discuția)
Taxa de timbru pentru contestatie la executare elenealina elenealina Puteti sa ma lamuriti care este valoarea taxei de timbru daca vreau sa depun o contestie la executarea silita.Precizez ca suma executarii silite este de 350481 ... (vezi toată discuția)