Vreau sa stiu daca pot depune eu singur o contestatie impotriva unei executari silite. Daca exista un raspuns , as dori sa imi spuneti si costurile care sunt . Suma executari silite este de 3770 ron
Stiu ca cer prea mult dar daca imi puteti spune unde gasesc si un model de contestatie.
Taxa de timbru pentru o actiune avand ca obiect executare silita este de 1000 lei. Daca aveti venituri mici puteti cerere scutirea de la plata taxei, prezentand adeverinta de venituri, copii facturi ultimele doua luni, etc.
OUG 80/2013 , Art. 10
(1) In materia executarii silite, urmatoarele cereri se taxeaza astfel:
(2) In cazul contestatiei la executarea silita, taxa se calculeaza la valoarea bunurilor a caror urmarire se contesta sau la valoarea debitului urmarit, cand acest debit este mai mic decat valoarea bunurilor urmarite. Taxa aferenta acestei contestatii nu poate depasi suma de 1.000 lei, indiferent de valoarea contestata. In cazul in care obiectul executarii silite nu este evaluabil in bani, contestatia la executare se taxeaza cu 100 lei.
(3) In cazul in care prin contestatia la executare silita se invoca, in conditiile art. 712 alin. (2) din Codul de procedura civila, si motive de fapt sau de drept privitoare la fonduS dreptului, taxa de timbru se stabileste potrivit art. 3 alin. (1).
Puteti depune singur o contestatie la executare , nu exista un model, Taxa de timbru se stabileste de instanta la valoare.
Calculati conform OUG 80 / 2013 - art 3. In jur de 300 Lei daca debitul este cel mentionat de dvs. Teoretic se plateste odata cu depunerea contestatiei. Dar daca nu depuneti odata cu contestatia - instanta va citeaza in vederea achitarii si depunerii dovezii.