avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recuperare debit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recuperare debit

buna ziua

Suntem o firma de expediti si avem o problema cu o firma cu care am colaborat si in momentul de fata au facturi de plata de aprox 6000 euro scadente si nu vor sa ni le plateasca. cine ar putea sa ne indrume care ar fii pasii ca sa putem recupera aceasta suma . Cum ar fii mai bine pe cale juridica sau prin firme de recuperare.Mentionez ca aceasta firma mare , solvabila , si nu este in incapacitate de plata

va multumesc
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 23:09, 27 August 2009
Ar fi indicat sa apelati la un jurist ori avocat.
1. Introduceti instrumentele de plata in banca.
2. Introduceti plangere penala pentru inselaciune, actiune in instanta fie pe somatia de plata (apoi executatil silit)si cerere pentru declansarea procedurii de insolventa.
si ati avea idee cam cit o sa dureze aceasta procedura?
Depinde, intre 5 luni si 2 ani, depinde de foarte multi factori.
1, Notificare si conciliere
2. Actiune in instanta-somatie de plata
Insolventa este la moda, dar nu este neaparat cea mai buna alternativa fata de timpul finalizarii si al rezultatului(interesul este acela al recuperarii respectivei creante-suma despre care faceti vorbire si nu al initierii unei actiuni, care, nu are neaparat cele mai bune sanse de reusita fata de contextul actual economic si practica)
Dupa parerea mea, daca firma respectiva, debitoare, este intr-adevar atat de puternica si "in force", ar trebui sa se mearga pe somatie-119/2007.
cu o firma de recuperari nu ar fii mai simplu si mai rapid? intreb si eu

Alte discuții în legătură

Contract de imprumut poate fi cedat unei firme de recuperare? sorin648 sorin648 Buna seara. Am si eu nevoie de un raspuns la urmatoarea intrebare. In urma cu 1 an am imprumutat o persoana fizica cu o suma destul de mare de bani si am ... (vezi toată discuția)
Facturi emise si neachitate 09kis 09kis Buna dimineata, am o problema si nu stiu cum sa ii dau de cap.... In august am emis catre o firma o factura in valoare de 2500 ron pentru prestari servicii. ... (vezi toată discuția)
Cerere insolventa bogdan2511 bogdan2511 Buna ziua, Societatea noastra are de recuperat o suma de peste 50 000ron (de mai bine de 12luni) de la un client cu care avem contract, suma ce reiese din ... (vezi toată discuția)