avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1133 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... orele de noapte
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

orele de noapte

Dreptul muncii
Sunt incadrat in program de 8 ore si 3 ture.
Tinand cont ca lucrez 3 nopti pe luna , de 8 ore fiecare,
am dreptul sa mi se plateasca orele de noapte ??
Va multumesc

Ultima modificare: Vineri, 21 Octombrie 2016
bora_ro, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:00, 21 Octombrie 2016
art.126 C.mun.
Salariatii de noapte beneficiaza:
a) fie de program de lucru redus cu o ora fata de durata normala a zilei de munca, pentru zilele in care efectueaza cel putin 3 ore de munca de noapte, fara ca aceasta sa duca la scaderea salariului de baza;

b) fie de un spor pentru munca prestata in timpul noptii de 25% din salariul de baza, daca timpul astfel lucrat reprezinta cel putin 3 ore de noapte din timpul normal de lucru.

Dvs nu va incadrati in nicio situatie din cele mentionate la art.126 C.mun. ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Muncă în tură de noapte Katalin13 Katalin13 Dacă lucrez in tură de noapte de luni până vineri orele de sâmbătă dimineață cum ar trebui plătite preciz că lucrez 8 ore de la 22:30 vineri seara ... (vezi toată discuția)
Ore platite inventar condominii condominii Buna ziua!Programul meu de munca zilnic este in ture,respectiv 07:00-15:30 prima tura si 12:30-21:00 tura 2,prin rotatie saptamanala. Intrebarea este, daca ... (vezi toată discuția)
Spor de noapte 8 ore Mihail bolton toto Mihail bolton toto Se acorda spor de noapte cand lucrez 8 ore de noapte? Mentionez prof....pe luna 5 ture 4 zile .....din care 2 de zi 2de noapte (vezi toată discuția)