Buna! Am de platit o sulta.Am primit instiintarea de poprire pe salariu dar si somatie pt executarea silita a unui imobil.Se poate executa in acelasi timp si poprire si executarea imobilului chiar daca valoarea acestuia depaseste valoarea totala a sultei?
2.La poprire banca va tine seama ca am o rata lunara la un credit ? Trebuie sa anunt banca la care am contul de salariu ca am rata de achitat altei banci?
Multumesc!
1) da. Daca sulta e de peste 10 mii de lei, executarea poate fi si imobiliara ca nu poate fi silit creditorul sa astepte ani lumina pana se indestuleaza. Diferenta dintre pretul obtinut pe casa si cat datorati, vi se da dvs
2) nu, poprirea va fi de 1/3 daca pt ratele respective nu aveti poprire.
Am aratat ca valoarea imobilului e mai mare decat sulta.De ce mai e nevoie si de poprire? La a doua intrebare nu am inteles : 1/3 din total salariu sau 1/3 din ce ramane din salariu dupa plata ratei la banca.Pe rata nu am poprire. Multumesc!
1) pt ca pana se vinde casa, se mai recupereaza niste bani. Dupa si daca se vinde casa, dupa ce se distribuie suma obtinuta, restul vi-l da. Deci grabiti-va cu plata daca nu vreti sa ramaneti fara casa.
2) 1/3 din salariu.