avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ultraj pe internet
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ultraj pe internet

Buna ziua,
Acum 2 zile m-am imbatat la calculator. Fusesem promovat la serviciul pe care il am. Am inceput sa ma cert cu un tip pe Facebook. Dupa un schimb lung de injuraturi, fiind foarte beat, am inceput sa-i trimit poze cu penisul meu prin mesageria privata Facebook. A doua zi am gasit mesaj de la tipul respectiv ca politia deja a fost anuntata. Puteti sa-mi spuneti in ce infractiune se incadreaza aceasta fapta?
Mentiuni:
1. Amandoi suntem majori. Din pozele pe care le are pe profil ar reiesi varsta lui de 40+. Eu am 43 de ani
2. Pozele cu penisul nu sunt agresive. Penisul nu apare erect. Aceste fotografii par mai mult secvente nud sau scheme dintr-un manual de biologie.

Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:09, 23 Octombrie 2016
Nu cred ca se încadrează ca infracțiune ceea ce ați făcut.
Depinde însă de mai multe detalii concrete.

Va poate da în judecata civila dar procesul poate fi complicat pentru el.
ce detalii concrete doriti sa stiti? vi le spun
nu stie nimeni daca e infractiune sau nu?
După cat ați spus nu e infracțiune.

Depinde însă de detalii.

Cazul acesta nu este asa de simplu de elucidat precum dacă ați fi furat ceva și ați fi întrebat dacă e infracțiune furtul...

Ar trebui sa mergeți la avocat cu absolut tot și sa discutați în concret.

Ca v-ați îmbată nu este infracțiune.

Un caz penal se analizează pe cele mai mici detalii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Postat poze nud. in conditiile in care cineva a pus niste poze nud cu fosta pe ... Claudiu3098 Claudiu3098 In conditiile in care cineva a pus niste poze nud cu fosta pe facebook pe un cont fals. Aceasta a mers la politie si a acuzat persoana care a pus pozele. ... (vezi toată discuția)
Distribuire poze indecente Octa88 Octa88 Buna ziua. O persoana are poze nud cu mine si ameninta ca va distribui si chiar a distribuit la 2-3 persoane pe facebook. Ce se poate face? (vezi toată discuția)
Santaj cu poze si filmulete sexy dreamer_daniel dreamer_daniel Salut, Sper ca nu deschid un nou subiect pe tema asta. Astazi am fost contactat de o prietena apropiata ca are o problema: acum un an, a intretinut ... (vezi toată discuția)