Apometrele individuale sunt in proprietatea fiecarui proprietar de apartament. Proprietarul le achizitioneaza, le instaleaza cu instalator, anunta asociatia care va pune sigiliul pe ele ingegistrand indexul initiala si apoi luna de luna indexul, determinand in acest fel consumul de apa.
Interpretati cum vreti dumneavoastra dar important este ca proprietarii isi instaleaza aceste apometre pentru ca administartorul asociatiei sa poata determina consumul cat mai corect.
Comitetul executiv poate stabili printr-un regulament la nivelul asociatie, modul de citire a acestora, data lunara de citire, modul de repartizarea a eventualelor diferente de apa, cantitatea de apa repartizata unui proprieatr in cazul cand nu se citeste indexul intr-o luna, modalitatea de regularizare a consumului s.a.m.d.
Am rugamintea sa-mi spuneti daca aceste REPARTITOARE DE COSTURI sau apometre individuale , asa cum le denumiti dvs , fac sau nu parte din proprietatea comuna administrata de asociatiile de proprietari. Astept si justificarea legala a raspunsului dvs . Multumesc anticipat !
Nu fac parte din proprietatea comuna. Am spus si mai sus ca sunt ale fiecarui proprietar care le-a achizitionat.
Demonstrati-mi dumneavoastra contrariul bazandu-va pe legi asa cum solicitati.
cunosc situatii in care asociatia are fonduri mari si din ele au schimbat toate apometrele care au devenit proprietatea asociatiei.
In situatia dumneavoastra apometrele sunt luate in evidenta prin decizie a comitetului: daca cine va monteaza apometre trebuie sa faca dovada ca ele au sigilii, ca sunt montate corect. In aceasta situatie indexul acestor apometre sunt luate in considerare la efectuarea calculelor.
Remarca personala: tonul imperios nu se potriveste cu tonalitatea de pe acest forum.
@amvirdan , spuneti ca aveti la cunostinta ca sun asociatii care au fonduri mari si au schimbat apometrele individuale , intrebare , este legal ? ca din fondurile asociatiei sa se schimbe apometrele din propietatile individuale ?