avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis in urma unei infractiuni fara ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis in urma unei infractiuni fara posibilitate de scurtare a perioadei de suspendare

Buna ziua,

Imi cer scuze daca subiectul a mai fost discutat si eu nu am remarcat.

Legat de subiect, ma confrunt cu imposibilitatea de a intelege de ce nu pot apela conform politiei rutiere la favoarea sefului politiei rutiere de a reduce perioda de suspendare a permisului.

Concret, a avut loc un accident in care au fost avariate doua masini. Initial nu a existat nici o victima dar aceasta a aparut ulterior la spital dorind sa isi faca control medical. Asta este... Dosar penal, etc. Nu am consumat bauturi alcoloce sau orice altceva ilegal.
Ulterior am primit ordonanta de clasare, NUP.

Politia rutiera imi comunica faptul ca fiind o infractiune nu pot beneficia de o posibila reducere a termenului de suspendare desi nu am nici un antecedent in 10 ani de permis.

Am citit si tot citit si nu inteleg de ce nu pot beneficia de acest drept, carui articol de lege ma supun?

www.avocatnet.ro/content/art...

Va multumesc pentru informatii
Ultima modificare: Marți, 25 Octombrie 2016
vdnick, utilizator
Cel mai recent răspuns: vdnick , utilizator 21:50, 2 Noiembrie 2016
Buna ziua,

Inteleg totusi ca v-a fost suspendat permisul de conducere ca urmare a aplicarii unei sanctiuni contraventionale, intrucat la finalizarea urmaririi penale prin ordonanta de neincepere a urmaririi penale nu se aplica sanctiuni contraventionale. Daca politia este cea care v-a aplicat sanctiunea de suspendare a permisului, sunt aplicabile prevederile privind reducerea perioadei de suspendare a permisului.
Mulțumesc mult pentru răspuns.

Încă de la prima întâlnire cu lucrătorii de poliție mi s-a comunicat că beneficiez de 90 de zile suspendare și am primit dovadă cu drept de circulație.

Deci sancțiunea este dată de poliție.
In cazul meu îmi dau singur răspunsul aici, dar desigur scriu în folosul celor cu o speță asemănătoare.

Am înțeles după ce am găsit și citit decizia 381/R din 31.03.2014 (jurisprudență) unde se explică caracterul de sancțiune administrativă al sancțiunii de la art 103 lit c.

Apoi în regulament la art 221 literele d se menționează că este vorba de o sancțiune complementară...

Așadar aceste litere d de la alineatul 1 respectiv 2 exclud varianta reducerii perioadei de suspendare în cazul meu.

Mulțumesc pe această cale legiuitorului că a creat această "facilitate"... 

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis 90 de zile dupa clasare dosar Ionut2007 Ionut2007 Buna dimineata dragi colegi, In luna iunie am fost implicat intr-un accident din care a rezultat ranirea conducatorilor auto. S-a intocmit dosar penal pentru ... (vezi toată discuția)
Reducere de la 90 de zile la 30 de zile pentru permis suspendat 103/1/c cbogdan2003 cbogdan2003 Buna seara, In urma unui accident de circulaţie din care a rezultat vătămarea corporală a unei persoane (care nu a ramas internata la spital) şi ... (vezi toată discuția)
Retinere permis, amenda, sustinere examen pentru circulatie cu numere rosii expirate ruxandra-daniela20 ruxandra-daniela20 sunt foarte indignata de ceea ce se intampla in justitia din Romania......... va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti daca este normal sa se intample asa sau ... (vezi toată discuția)