HG nr. 1364/2006 pentru aprobarea drepturilor şi obligaţiilor donatorilor de sânge
Art. 11.
Donatorul de sânge are dreptul să primească, la cerere, pentru fiecare donare efectivă, următoarele:
a) 7 tichete de masă pentru produse alimentare, eliberate de instituţia de profil; b) o zi liberă de la locul de muncă, în ziua donării, în cazul donatorilor de sânge salariaţi; o zi scutire de frecvenţă, în ziua donării, în cazul elevilor, studenţilor şi militarilor;
c) decontarea cheltuielilor de transport în comun din ziua donării între localitatea de domiciliu/reşedinţă înscrisă în actul de identitate şi localitatea unde îşi are sediul instituţia la care se efectuează donarea de sânge; în cazul în care donarea se face la instituţia de profil din localitatea de domiciliu sau din localitatea în care este angajat, donatorul are dreptul la abonament cu reducere de 50% pentru transportul în comun, pe baza actelor doveditoare, pentru o perioadă de o lună.
Textul de lege nu specifica daca va fi zi libera platita sau nu.
Donare sange
DragosBogdan
Buna ziua,am donat sange intr-o zi in care eram liber de la servici si cei de la resurse umane refuza sa imi adauge o zi la concediul pe care il am,spunandu-mi ... (vezi toată discuția)