avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proprietar de drept si de fapt
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proprietar de drept si de fapt

Buna seara,
Am obtinut un imobil la licitatie in februarie 2016 conform Actului de adjudecare, dar efectiv in apartament am intrat in iunie 2016 in baza Procesului verbal de evacuare si punere in posesie. Cei de la Compania de apa mi-au trecut mie in factura consumul de apa al fostului proprietar pe perioada februarie-iunie (cat a mai locuit inca in imobil) pe motiv ca eu eram proprietarul apartamentului din luna februarie si nu din iunie cand am intrat efectiv in imobil. intrebarea mea este daca eram proprietar de drept din februarie, dar nu si de fapt, atunci au procedat corect cei de la Compania de Apa ?
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 20:45, 26 Octombrie 2016
Daca in evidenta furnizorului de utilitati dv figurati drept proprietar,acesta nu este raspunzator pentru situatia ca in realitate in bunul imobil sa locuiasca alta persoana
Aveti dreptul sa va instituiti cu pretentii impotriva persoanei care a locuit efectiv in imobil
Notificați mai întâi fostul locatar pentru a plăti datoria, iar în cazul în care nu se conformează cererii puteți face o acțiune în pretenții pentru plata datoriei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii la intretinere pentru un apartament cumparat prin licitatie adriene adriene Buna ziua, Anul trecut in Octombrie am cumparat un apartament prin licitatie publica. Actul de adjudecare este datat in Octombrie 2016, insa am putut intra in ... (vezi toată discuția)
Apartament din executari silite anonimiu anonimiu daca cineva achizitioneaza un apartament din executari silite cum intra in posesia contractului de cumparare.Cine apare ca vanzator in contract si semneaza ... (vezi toată discuția)
Act de adjudecare tanasegmihai tanasegmihai Buna ziua! As dori sa aflu mai multe detalii despre procedurile care trebuiesc urmate in perioada post adjudecare licitatie. Concret am castigat o licitatie ... (vezi toată discuția)