Buna seara,
sper sa postez unde trebuie problemuta mea.Avem un apartament in care suntem chiriasi, acuma el este in categoria Fond garantare Stat, sunt facute pentru cei care au fost stramutati din casele lor..Am discutat la primarie pentru cumpararea acestuia si mi s-a spus ca dupa ce trece 1 an de cand am incheiat contarctul de inchiriere, am voie sa il cumpar..cash sau in rate.Acest apartament inainte de a se vinde va trebui evaluat, am inteles ca va veni evaluator de la Bucuresti..eu fiind din provincie.Eu cum pot face investitii in el ca sa locuiesc, aceste investitii nefiind prinse in evaluarea ce va avea loc la anul?Nu are gaz tras separat..nu are incalzire.De la primarie mi s-a spus sa fac niste poze, filmulete si sa pastrez toate chitantele de la centrala..gaz si ce mai fac eu acolo.NU mi se pare a avea acoperire juridica faptul ca eu fac un filmulet si il arat la evaluator la anul.
Multumesc
In conditiile in care veti face investitii, evaluatorul care va veni la anul va evalua tot ce va gasi in apartament.
Ar trebui sa detineti proiectul apartamentului cu tot ce era in el la data cand v-ati mutat/ inainte de a investi dvs. in casa, respectiv o evaluare plus poze cu situatia actuala.
Pentru toate investitiile dvs. trebuie sa detineti proiect, autorizatii, facturi/ chitante.
Primaria care vinde apartamentul are tot interesul ca evaluarea sa fie cat mai mare pentru a incasa cat mai multi bani de la dvs. In prezent ar trebui sa existe la primarie o evaluare.
Cred ca cea mai buna solutie este sa asteptati sa incheiati actul de vanzare-cumparare si apoi sa faceti investitii. Intre timp puteti face proiecte pentru tot ceea ce va propuneti sa modificati/ completati/ adugati in apartament si sa obtineti autorizatiile cerute de lege. Va dura destul de mult timp.
da...din pacate cam aveti dreptate, au incercat la primarie sa imi impuie capul sa investesc cat vreau si sa pastrez chitantele...o sa incerc sa imi fac minumul de a locui....tras gaz centrala si 2-3 geamuri,o evaluare facuta d emine plus poze si chitante...si o sa mai rabdam 7-8 luni.Multumesc
Efectuand lucrari fara a fi in posesia evaluarii/ fara a intocmi actele de vanzare-cumparare, riscati sa nu puteti recupera acesti bani, eventual prin reducerea costului apartamentului.
da, eu atat imi doresc ca minumul de lucrari pe care le fac sa nu fie prinse in costul apartamentului sau sa se deduca din evaluare.O sa incerc sa fac eu o evaluare anul acesta cu poze, multumesc.
Ar fi bine sa faceti o evaluare cu un evaluator judiciar, autorizat de catre MJ. Nu este bine sa apelati la un expert evaluator extrajudiciar.
In caz ca veti ajunge in instanta de judecata, numai evaluarea efectuata de catre expertul judiciar va fi avuta in vedere de catre judecator.