avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract de imprumut intre doua societati comerciale
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract de imprumut intre doua societati comerciale

O societate comerciala rezidenta poate incheia un contract de imprumut cu unul din actionari? Actionarul in speta, este tot o societate comerciala rezidenta.

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: lariana , utilizator 10:41, 1 Aprilie 2011
DA . BINEINTELES!
=D>
Este o procedura perfect legala si chiar des uzitata pentru creditarea societatii !
Multumesc,

Dar, eu nu ma refeream la creditare de societate, ci pur si simplu la un imprumut acordat de catre o societate unui actionar al ei.
Este valabila doar reciproca: actionarul poate imprumuta firma la care detine actiuni. (vezi Legea 31- a societatilor comerciale).

Succes!
Buna ziua,

numai bancile si IFN-urile ( Institutii Financiare Nebancare) pot da imprumuturi...celelalte firme nu o pot face.

un imprumut se poate insa deghiza usor sub forma altor contracte!!!

Avocat Boncu
Buna ziua Dl. Avocat Boncu

imi puteti spune in cazul unui imprumut de catre o companie straina,cum se poate deghiza imprumutul, la care bineinteles se doreste si dobanda? imprumutul este de 700.000 euro pentru o companie din romania care participa la un program POS CCE..

va multumesc si astept cu interes raspunsul dvs.

Alte discuții în legătură

Imprumut societate tampau gabriela tampau gabriela Cum se procedeaza daca o persoana fizica ( nu este asociat al firmei ) imprumuta o societate cu suma de 100.000 euro ? Se face contract de imprumut prin ... (vezi toată discuția)
Imprumuturi intre societati cristina1980 cristina1980 buna ziua, o intrebare scurta pentru cine ma poate indruma si pe mine cu un sfat . am doua companiii dar asociatii sunt diferiti, vreau sa fac un imprumut ... (vezi toată discuția)
Creditare societate ccomerciala Torahus Torahus CIne poate credita un SRL? O poate face o persoana juriddica ce nu este asociat si nici societate bancara sau cu activitate de creditare? Multumesc! (vezi toată discuția)