avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract de imprumut intre doua societati comerciale
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract de imprumut intre doua societati comerciale

O societate comerciala rezidenta poate incheia un contract de imprumut cu unul din actionari? Actionarul in speta, este tot o societate comerciala rezidenta.

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: lariana , utilizator 10:41, 1 Aprilie 2011
Daca nu are dobanda si e ocazionala, se practica. Legea 31/1990 interzice explicit doar creditarea administratorului (art.153 (2)), ceea ce inseamna si ca asociatul poate fi creditat.
Multumesc pentru raspuns!
totusi , se doreste ca acesti bani sa fie imprumutati cu dobanda.
am vazut la rapsunsul dl. avocat Boncu, ca se pot imprumuta bani cu dobanda, dar sub forma de contracte deghizate! asta vreau sa stiu ce fel de contract pot sa fac , pentru suma de 700.000 euro , la care cer dobanda.
eu imprumut banii acestei companii , le fac un servicu ca ei sa poata participa la un proiect UE, dar in schimb doresc dobanda.
cum sa fac? cum sa procedez?

va multumesc in avans pt raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut societate tampau gabriela tampau gabriela Cum se procedeaza daca o persoana fizica ( nu este asociat al firmei ) imprumuta o societate cu suma de 100.000 euro ? Se face contract de imprumut prin ... (vezi toată discuția)
Imprumuturi intre societati cristina1980 cristina1980 buna ziua, o intrebare scurta pentru cine ma poate indruma si pe mine cu un sfat . am doua companiii dar asociatii sunt diferiti, vreau sa fac un imprumut ... (vezi toată discuția)
Creditare societate ccomerciala Torahus Torahus CIne poate credita un SRL? O poate face o persoana juriddica ce nu este asociat si nici societate bancara sau cu activitate de creditare? Multumesc! (vezi toată discuția)