avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 322 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divortul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divortul

Buna ziua sunt căsătorită de 13 ani și nu mai pot trăi cu acest om am doi copii minori ,si nu stiu ce sa fac . Este un om nu gelos si bolnav psihic n-ai voie să vb cu nimeni să ai nici o prietena si nici un prieten . Viața mea este un calvar vb foarte urat cu mine nu are nici o sfială fata de copiii. Mă condamnă tot timpul că eu îl înșel lucru pe care nu l-am făcut niciodată. Are fel si fel de imaginați pe care le crede si care mi le spune mie . Medicul de familie mi-a dat trimitere cu el la psihiatrie dar refuză să meargă . As pleca la părinți cu copii dar mie frica de el ca se va omora lucru care la mai făcut acum șase ani când a încercat să se spânzure . Si nu stiu daca plec asa cu copii adică dacă părăsesc domiciliu el va putea să-mi ea copii . Am nevoie de un sfat va rog mult mie frica sa nu înnebunesc eu înaintea lui.
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 22:30, 28 Octombrie 2016
E greu de dat un sfat.
Legea va da dreptul de a pleca.
Nu cred ca are șanse sa obțină el minorii.

Cat privește tentativa de sinucidere se spune ca cei care vor pana la urma reușesc...
Aceasta este opinia psihiatrie și a psihologiei sub aspect doctrinar și bazat pe practica medicala.
Aceasta este partea care trebuie sa o discutați cu psiholog și psihiatru sa vedeți ce ar fi de făcut.
Nu vreau sa mi-o luati in nume de rau dar se pare ca nu aveti puterea sa iesiti din aceasta casnicie nociva si nu stiu daca o sa o faceti, indiferent de sfaturile primite aici. Solutii exista: daca aveti unde sa va duceti, puteti sa plecati impreuna cu copiii. Daca ceea ce povestiti este adevarat, inseamna ca este exclusa varianta medierii intre d-voastra si sot cu privire la stabilirea domiciliului minorilor, program de vizita si alte aspecte legate de copii. Nu va ramane decat sa va adresati instantei cu privire la aceste aspecte.
Ceea ce descrieţi dvs. a trăit o prietenă în urmă cu mulţi ani şi a mers chiar ea la psihiatrie şi i-a povestit medicului ce se întâmplă , medicul a presupus, doar din descrierea femeii, că omul este schizofrenic şi a sfătuit-o să se mute urgent, fiindcă boala asta se agravează şi schizofrenicul nici măcar nu ştie ce face. Aşa s-a şi întâmplat, după ce femeia şi copilul s-au mutat, el s-a degradat continuu, a dat în mintea copiilor, apoi s-a aruncat în faţa trenului.
Stiu ca este greu dar sunt hotărâtă să plec . Mie frica de ce va face când se va trezi singur in casa mie mila de el dar trebuie sama gândesc și la copii care sau săturat si ei ca si mine de vorbele pe care le aude în casă. Îmi va fi greu voi schimba locul de muncă și școala la copii dar cred că Dzeu îmi va da putere.

Cu asta ma amenință mereu ca el se omoară ,ca mai bn moare sau o Da alfel ca ma omoară pe mine îmi dă cuvinte care te îngheață ,,,vedeatas sub pământ ,,, vb care dor foarte tare dar... care ptr el nu contează . Am încercat am dat șanse dar stiu ca nu voi avea nici un rezultat. Mă gândesc și la copiilasi si mie greu . Nu vreau să mă simt vinovată dacă se întâmplă cu după ce voi pleca...mie frica sa ma gândesc. Va mulțumesc ptr răspuns
Ultima modificare: Vineri, 28 Octombrie 2016
gi-jane2, moderator
Daca nu puteti pentru d-voastra, gasiti puterea si plecati pentru copii, nu prelungiti perioada asta, pentru a fi cat mai mici sansele ca ei sa ramana cu traume. Iesiti si vedeti-va de viata pana nu o luati razna si d-vastra din cauza stresului, aveti copii de crescut care va au doar pe d-voastra stabila psihic.

Va intimideaza, e adevarat, dar nu il puteti duce in spate chinuind si copiii langa el. Ce are de se intamplat, se va intampla, nu o sa stopati asta stand langa el.

Sansele tind inspre 0 ca el sa va poata lua copiii. Nu aveti nici un fel de repercusiune legala daca luati copiii si plecati la parinti.
Ultima modificare: Vineri, 28 Octombrie 2016
Cris1971, utilizator

Alte discuții în legătură

Minor dopat cu anti-depresive de catre psihiatru Blanky Blanky Care este pedeapsa pentru un psihiatru ce da medicamente de tip anti-depresiv unui minor.Este vorba de Seroquel,ce este interzis persoanelor sub 18 ani. Ce ... (vezi toată discuția)
Divort nuzzu nuzzu sunt o femeie foarte dezamagita din toate punctele de vedere.sotul meu lucreaza in spania ,m_a chemat si pe mine acolo si m_a maltratat si fizic si psihic ... (vezi toată discuția)
Poate tatal obtine custodia copiilor daca mama pleaca de acasa?? 9765 9765 As vrea sa divortez am 3 copii dar imi e foarte frica sotul este foarte violent si nu o sa accepte sa divortam imi e si frica sa i spun ..ne ameninta de multe ... (vezi toată discuția)