avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Numarul de inmatriculare - data cu caracter personal
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Numarul de inmatriculare - data cu caracter personal

Bună seara,

Numărul de înmatriculare este considerat dată cu caracter personal?

Use case: numerele sunt salvate într-o bază de date și afișate pe un site.

Mulțumesc.

Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 08:58, 28 Octombrie 2016
Date personale pot fi considerate orice date prin care se poate identifica o persoana
Date personale sunt
-nume, prenume, CNP, amprentă, ADN
-date referitoare la varsta, sex, etnie, rasa, orientare sexuala, politica, religioasăa, starea de sanatate
-informatii referitoare sau in legatura cu o persoana adresa de domiciliu, reședinta, adresa de e-mail, ocupatia, venitul
-informatii care pot conduce la identificarea unei persoane,respectiv orice alt tip de date care se pot corela pentru a conduce la identificarea unei persoane
Aceste date sunt personale daca te pot identifica in mod direct sau indirect
De exemplu, daca se afirma verbal sau printr-o informatie scrisa “un barbat de 48 de ani din Constanta” – acestea sunt date anonime, pentru ca este practic imposibil sa il putem identifica.
Dar daca informatia precizeaza “un barbat de 48 de ani din Constanta care conduce masina cu numarul de inmatriculare CT-01-XXX ”, atunci ,inbaza numarului de inmatriculare acesta poate fi identificat.

Editare moderator: eliminare emoticon
Ultima modificare: Vineri, 28 Octombrie 2016
Ceausescu Liliana - Birou de Mediator, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numarul de inmatriculare intra sub incidenta gdprului? Vreausastiumaimulte Vreausastiumaimulte Numarul de inmatriculare intra sub incidenta GDPRului? Aici ma refer strict doar la numarul de inmatriculare (vezi toată discuția)
Proces verbal greșit (număr de înmatriculare greșit) StanciuAlex StanciuAlex Buna ziua! Am fost surprins astăzi, in localitate cu viteza de 82 km/h. Am semnat procesul verbal, la mențiuni mi-au trecut fără să știu,\"mă grebeam ... (vezi toată discuția)
Rovigneta ramane valabila? zcb zcb Buna seara, fiul meu a avut un autoturism la care a achitat rovigneta pe intreg anul. Acum si-a vandut autoturismul, dar a pastrat numerele( erau ... (vezi toată discuția)