avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Abuz executor si comportament nepotrivit
Discuție deschisă în Executare silită

Abuz executor si comportament nepotrivit

Buna seara,
In urma unui contract de credit mi s-a pus proprire pe conturile detinute dar si la locul de munca unde aveam contractul suspendat de 2 saptamani pentru concediu de crestere copil cand a fost trimisa proprirea.In esenta creditul a fost achitat dar s-a oprit o suma de bani, adica 830 de lei-.acesti bani au fost opriti de la servici pe 15 ale lunii,iar pe 16 s-a retras din nou tot debitul restantin valoare de 5400 lei.Pentru acei 830 am primit hartie de la executor in posta precum sa ma duc sa ridic banii de la sediul lui sau sa specific un cont unde doresc sa fie depusi, totodata el impunand cauza ca banii au fost retrasi gresit de firma la care lucrez..desi au fost retrasi inainte de a se debita si contul personal de la alta banca.
Pentru proprire am facut contestatie la executare,termenul fiind in luna noiembrie.
Am fost la executor sa ridic banii,mi-a cerut nr de cont si nu am vrut sa il dau deoarece am venit sa ridic banii de la sediu pentru a evita eventualele comisioane bancare.De la sediu nu s-au pututridica banii decat daca imi face o hartie de ridicare bani de la AlphaBank in suma de 700, ceilalti 130 a spus ca ii opreste ca a trimis dosarul pentru contestatie la judecatorie, asta ar fi taxa de transport.
Legal nu este sa imi dea cei 830 de lei daca acestia s-au oprit in plus?
Daca eu trebuie sa suport aceste costuri impuse de el pentru transport dosarul la judecatorie nu trebuie sa existe o hartie..o instiintare de plata ceva?.ce legatura are suma proprita in plus cu aceasta taxa?Am fost data afara din birou facandu0ma nesimtita ca l-am pus sa completeze hartia pentru banca pentru restituirea banilor si a pierdut timpul cu mine tipanad ca imi pune proprire si pe cei 130 de lei daca vrea.
Acesti bani sunt blocati de 1 luna si jumatate la el eu fiind in concediu de crestere copil, nu se poate face o plangere impotriva lui?Mentionez ca acesti bani sunt trecuti pentru restituire si in dosarul de contestatie la executare.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: karina22 , utilizator 07:26, 31 Octombrie 2016
Daca aveti dovezi pt ce s-a intamplat, puteti sa ii faceti plangere penala pt abuz in serviciu sau sa va plangeti Camerei ex judecatoresti

[ link extern ]
In circumscripţia fiecărei curţi de apel funcţionează câte o Cameră a executorilor judecătoreşti, cu personalitate juridică.
(2) Din Camera executorilor judecătoreşti fac parte toţi executorii judecătoreşti din circumscripţia curţii de apel respective.
Articolul 27
(1) Camera executorilor judecătoreşti este condusă de un colegiu director format dintr-un preşedinte, un vicepreşedinte şi 3-7 membri.
Colegiul director al Camerei executorilor judecătoreşti are următoarele atribuţii principale:
a) rezolvă plângerile părţilor împotriva executorilor judecătoreşti şi executorilor judecătoreşti stagiari, luând măsurile corespunzătoare, pe care le aduce la cunoştinţa Uniunii Naţionale a Executorilor Judecătoreşti;
Multumesc,o sa caut pe internet sa vad unde au sediul in orasul meu si probabil asa voi face.
Conform regulilor justitiei cel care depune o contestatie la executare trebuie sa ii plateasca executorului pentru copierea dosarului de executie.
Deci executorul v-a cerut pe drept banii dar trebuia sa va de o dovada/chitanta care sa ateste plata si pe care o depuneati la dosarul de contestatie.
Si ar fi fost politicos sa va explice motivul retinerii.
bine, am inteles asta..dar cine ii da voia sa opreasca din banii mei aceasta "taxa"?aia sunt banii mei..nu reprezinta taxa..nu reprezinta altceva...daca am de plata ceva..in suma de...trebuie sa fiu instiintat si daca vreau achit, daca nu suport consecintele respective.Acei bani nu reprezinta o prorire instituita de cineva..reprezinta niste bani care au fost opriti in plus si care trebuiau returnati, spune ceva gresit?
Nu am spus ca executorul a procedat corect.
V-am explicat situatia ca sa stiti cum sa formulati reclamatia (nu pentru retinerea banilor ci pentru lipsa explicatiilor si neeliberare chitanta).

Alte discuții în legătură

Executare imobiliara pt cheltuieli de judecata barbup barbup Sotul meu a pierdut un proces avut cu sora sa. Instanta i-a stabilit in sarcina sa achitarea cheltuielilor de judecata in valoare de 2500 lei. Executorul ... (vezi toată discuția)
Executare silita heisunuta heisunuta buna ziua, Va rog sa nma ajutati itr-o problema. Am avut o executare silita facuta de un domn executor .Angajatorul mi-a facut poprire pe salariu si mi-a ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli executare silita ContSters413966 ContSters413966 Buna! am primit o adresa de la judecatorie unde scrie ca trebuie sa achit taxa pt xero copiere a dosarului executional, dar nu scrie unde se plateste.In ... (vezi toată discuția)