avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare imobiliara pt cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Executare silită

executare imobiliara pt cheltuieli de judecata

Sotul meu a pierdut un proces avut cu sora sa. Instanta i-a stabilit in sarcina sa achitarea cheltuielilor de judecata in valoare de 2500 lei. Executorul judecatoresc a emis dosar executional cu executare silita a imobilului proprietate in care locuim (imobilul este proprietate cota de 1/2 a sotului si 1/2 a mea in calitate de sotie, dobindit in timpul casatoriei) . Executorul solicita executarea intregului imobil in cota de 1/1.A notat executarea in cartea funciara. Am facut contestatie la executare la judecatorie. Instanta ne-a solicitat sa depunem o copie a dosarului de executare. Am solicitat executorului aceasta copie si mi-a solicitat plata unui onorariu in valoare de 75 lei pentru copierea a 20 de pagini (tarif exorbitant) si plata unri taxe timbru judiciar in valoare de 44 lei. La intrebarea mea:"de ce trebuie sa platesc aceasta taxa?" raspunsul angajatei din cadrul biroului mi-a raspuns: " Chitanta ramine la dosar"(stupefiant)
As dori sa aflu opinia dvs, privitoare la:
1) Vi se pare indreptatita executarea imobiliara pentru o suma de 2500 lei, in conditiile in care mai exista si alte cale de executare, ex poprirea asupra veniturilor din pensie( sotul meu este pensionat pentru incapacitate de munca)?
2) Pentru ce am achitat aceasta taxa judiciara de timbru, care va ramine la dosarul executional , in conditiile in care am achitat taxa judiciara de timbru stabilita de instanta pentru contestatia depusa la judecatorie.
Cel mai recent răspuns: barbup , utilizator 22:15, 9 Decembrie 2011
In primul rand in cazurile de contestatie la executare se mentioneaza in cadrul acestei contestatii biroul executorului si sediul iar instanta solicita dosarul executorului. Si nu costa nimic in acesta caz.
In alta ordine de idei pentru suma de 2500 lei nu trebuia sa faca executarea pe un imobil, intrucat sunt alte variante: poprire pe conturi, salariu, executare pe bunuri mobile

Cu stima,
Av Oana Toader-Plugariu
Stupefianta speta. Eu in locul Dvs. as depune o sesizare la Camera Executorilor Judecatoresti, si asa face o actiune penala de abuz in serviciu.
P.S.: www.executori.ro, este site-ul oficial al Uniunii Nationale a Executorilor Judecatoresti din Romania.
In actiune nu am nominalizat biroul executorului judecatoresc dar am atasat copie dupa somatia emisa de catre acest birou si o copie a chitantei emisa de catre acest birou prin care am achitat suma de 1000 de lei inainte de a face contestatie in termenul legal. Am solicitat d-lui executor (verbal nu in scris, adevarat-mare greseala am facut) poprirea pe venitul din pensie, dar nu i-a placut cuantumul pensiei, dupa grimasa facuta, 647 lei.. Judecatorul a spus ca ma va costa citiva lei, si asa am crezut si eu, stiind tarifele practicate de firmele care executa copieri, dar desi cabinetul este dotat cu aparat de copiere, efortul intelectual pentru copiere este echivalent cu o consultatie medicala sau cu un tarif / ora de expertiza tehnica judiciara. Dar ceea ce nu inteleg este de ce m-a pus sa platesc acea taxa judiciara care ramine la dosarul lui propriu.!!!


M-am gindit si eu sa fac sesizare, dar nu am cui, caci tocmai d-lui este presedintele camerei din municipiu. Voi vedea ce voi face la termenul de judecata, ii voi arata si d-lui judecator factura si chitanta pentru onorariu de copiere. Multumesc pentru adresa site-lui. Voi actiona daca d-l ma mai ameninta cu partajul voluntar si cu scoaterea la licitatie a imobilului. Oricum vreau sa ii mai achit o parte din suma, dar toata suma nu pot sa achit o data, pentru ca veniturile mele nu sunt la nivelul acestei sume, iar pensia sotului nici atit. Mie mi se pare un abuz. Vroiam sa stiu si parerea altor persoane, mai ales juristi, care se confrunta cu astfel de situatii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Decembrie 2011
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa fotocopie dosar Mia4 Mia4 Buna ziua! Intr un dosar pentru contestare executare silită am plătit taxa de timbru,mi se solicită si taxa fotocopie dosar de la executor . Pute ti sa ma ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli executare silita ContSters413966 ContSters413966 Buna! am primit o adresa de la judecatorie unde scrie ca trebuie sa achit taxa pt xero copiere a dosarului executional, dar nu scrie unde se plateste.In ... (vezi toată discuția)
Lipsa de procedura cu partile Emilio111 Emilio111 buna ziua, sunt intr-un proces de contestare a executarii, am primit raspuns ca judecata s-a amanat pe motiv ,,lipsa de procedura cu partile.. am primit o ... (vezi toată discuția)