avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Taxa fotocopie dosar
Discuție deschisă în Executare silită

Taxa fotocopie dosar

Buna ziua! Intr un dosar pentru contestare executare silită am plătit taxa de timbru,mi se solicită si taxa fotocopie dosar de la executor .
Pute ti sa ma lămuriți de ce se percepe această taxă?
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Mia4 , utilizator 13:13, 24 Mai 2019
Taxa reprezintă costurile cu xero-copierea dosarului. Tușul de la xerox costă, curentul electric consumat de aparat costă, coala de hârtie costă, munca executorului de a xeroxa costă......

Legea stabilește prin codul civil prețul de 1 leu pentru fiecare copie. O coală față-verso costă 2 lei la executor.

Executorul judecătoresc, nu poate fi obligat să proceseze xero-copierea dosarului execuțional pe cheltuiala lui proprie. Partea interesată trebuie să suporte costurile.

Dvs aveți dreptul să cereți de la pârât recuperarea costului de xero-copiere ca CHELTUIELI de judecată, în cazul că vi se admite contestația.
Ultima modificare: Joi, 23 Mai 2019
Dapix, utilizator
Multumesc frumos! Nu stiam exact in ce consta,este prima data cand m am lovit de această taxă. O zi plăcută!
Judecătorul care are dosarul dvs, a cerut de la executor, să trimită la Judecătorie o copie xerox după dosarul execuțional. Despre această procedură este vorba.
Multumesc mult! Acum am inteles totul ,o zi plăcută!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consultare dosar qwer1234 qwer1234 Buna ziua, Va rog sa imi comunicati care este procedura pentru a consulta un dosar aflat pe rol la judecatorie? Sunt administrator la o societate care este ... (vezi toată discuția)
Copie act - din dosar - judecatorie oanaportar oanaportar Buna ziua ! Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns. Trebuie sa cer o copie dupa un act redactat de Primarie, dintr-un Dosar aflat la Judecatorie. Va ... (vezi toată discuția)
Executare imobiliara pt cheltuieli de judecata barbup barbup Sotul meu a pierdut un proces avut cu sora sa. Instanta i-a stabilit in sarcina sa achitarea cheltuielilor de judecata in valoare de 2500 lei. Executorul ... (vezi toată discuția)