Buna ziua! Intr un dosar pentru contestare executare silită am plătit taxa de timbru,mi se solicită si taxa fotocopie dosar de la executor .
Pute ti sa ma lămuriți de ce se percepe această taxă?
Multumesc frumos!
Taxa reprezintă costurile cu xero-copierea dosarului. Tușul de la xerox costă, curentul electric consumat de aparat costă, coala de hârtie costă, munca executorului de a xeroxa costă......
Legea stabilește prin codul civil prețul de 1 leu pentru fiecare copie. O coală față-verso costă 2 lei la executor.
Executorul judecătoresc, nu poate fi obligat să proceseze xero-copierea dosarului execuțional pe cheltuiala lui proprie. Partea interesată trebuie să suporte costurile.
Dvs aveți dreptul să cereți de la pârât recuperarea costului de xero-copiere ca CHELTUIELI de judecată, în cazul că vi se admite contestația.
Judecătorul care are dosarul dvs, a cerut de la executor, să trimită la Judecătorie o copie xerox după dosarul execuțional. Despre această procedură este vorba.
Consultare dosar
qwer1234
Buna ziua,
Va rog sa imi comunicati care este procedura pentru a consulta un dosar aflat pe rol la judecatorie?
Sunt administrator la o societate care este ... (vezi toată discuția)