avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Consultare dosar
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Consultare dosar

Buna ziua,

Va rog sa imi comunicati care este procedura pentru a consulta un dosar aflat pe rol la judecatorie?
Sunt administrator la o societate care este parte debitoare intr-un dosar care priveste o ordonanta de plata (119/2007).
Nu am primit citatie la sediul firmei, am vazut dosarul intamplator cand cautam pe portal.just.ro

Care este procedura pentru a obtine o copie dupa cererea de chemare in judecata? Trebuie sa merg la arhiva? Este nevoie de imputernicire? Trebuie sa platesc vreo taxa?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 09:20, 19 August 2011
Faceti o imputernicire prin care societatea va imputerniceste sa studiati dosarul, sa efectuati fotocopii, sa o reprezentati in instanta. In imputernicire mentionati numarul de dosar si instanta pe rolul careia se afla.
Mergeti la arhiva judecatoriei cu imputernicirea si buletinul, impreuna cu o cerere de studiu si efectuare de fotocopii.
Nu se achita nicio taxa.
Buna seara si dumneavoastra. Mergeti la Serviciul Arhiva al Judecatoriei respective, impreuna cu o imputernicire din partea societatii, semnata de catre administrator si solicitati dosarul la studiu. Veti formula o cerere de studiu si, in eventualitatea in care veti considera necesar, o cerere de xerox, pe care o veti depune in dosar, iar dosarul vi se va duce la xerox-ul aflat in incinta cladirii, unde veti plati o suma de bani, in functie de numarul de file solicitat spre copiere. Astfel, o copie A4 costa intre 0,30 - 0,45 lei, in functie de judecatorie. Cu stima.
Va multumesc pentru raspunsuri.
Cererea de studiu si efectuare de fotocopii este un formular tipizat la judecatorie, sau il compun eu?
Exista cerere tip la acelasi xerox, sau, daca nu doriti sa dati alti bani si pe acele cereri, puteti sa le formulati personal pe o coala alba, Instanta - Nr. dosar - Termen stanga sus, pe centru Domnule presedinte, Subsemnatul, imputernicit al ...., prin prezenta va solicit respectuos a-mi aproba studierea si efectuarea de copii xerox din dosarul mai sus mentionat, si anume de pe filele ...., data si semnatura. Cu stima.
va duceti cu citatia si delegatie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copie act - din dosar - judecatorie oanaportar oanaportar Buna ziua ! Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns. Trebuie sa cer o copie dupa un act redactat de Primarie, dintr-un Dosar aflat la Judecatorie. Va ... (vezi toată discuția)
Se pot face poze la dosarul aflat pe rol (nu copii xerox) ? azi112010 azi112010 Buna ziua, As vrea sa stiu daca pot face poze (fotocopii) cu aparatul foto sau telefonul mobil la un dosar de partaj care se afla pe rol (se judeca), eu ... (vezi toată discuția)
Necomunicarea de catre instanta a intampinarii debitorului Andreea.B Andreea.B Buna ziua, Am trimis un debitor in judecata si am primit citatie prin care instanta imi pune in vedere sa imi \"precizez pozitia fata de exceptia invocata ... (vezi toată discuția)