Va rog sa imi comunicati care este procedura pentru a consulta un dosar aflat pe rol la judecatorie?
Sunt administrator la o societate care este parte debitoare intr-un dosar care priveste o ordonanta de plata (119/2007).
Nu am primit citatie la sediul firmei, am vazut dosarul intamplator cand cautam pe portal.just.ro
Care este procedura pentru a obtine o copie dupa cererea de chemare in judecata? Trebuie sa merg la arhiva? Este nevoie de imputernicire? Trebuie sa platesc vreo taxa?
Faceti o imputernicire prin care societatea va imputerniceste sa studiati dosarul, sa efectuati fotocopii, sa o reprezentati in instanta. In imputernicire mentionati numarul de dosar si instanta pe rolul careia se afla.
Mergeti la arhiva judecatoriei cu imputernicirea si buletinul, impreuna cu o cerere de studiu si efectuare de fotocopii.
Nu se achita nicio taxa.
Buna seara si dumneavoastra. Mergeti la Serviciul Arhiva al Judecatoriei respective, impreuna cu o imputernicire din partea societatii, semnata de catre administrator si solicitati dosarul la studiu. Veti formula o cerere de studiu si, in eventualitatea in care veti considera necesar, o cerere de xerox, pe care o veti depune in dosar, iar dosarul vi se va duce la xerox-ul aflat in incinta cladirii, unde veti plati o suma de bani, in functie de numarul de file solicitat spre copiere. Astfel, o copie A4 costa intre 0,30 - 0,45 lei, in functie de judecatorie. Cu stima.
Exista cerere tip la acelasi xerox, sau, daca nu doriti sa dati alti bani si pe acele cereri, puteti sa le formulati personal pe o coala alba, Instanta - Nr. dosar - Termen stanga sus, pe centru Domnule presedinte, Subsemnatul, imputernicit al ...., prin prezenta va solicit respectuos a-mi aproba studierea si efectuarea de copii xerox din dosarul mai sus mentionat, si anume de pe filele ...., data si semnatura. Cu stima.