avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Necomunicarea de catre instanta a intampinarii ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Necomunicarea de catre instanta a intampinarii debitorului

Buna ziua,

Am trimis un debitor in judecata si am primit citatie prin care instanta imi pune in vedere sa imi "precizez pozitia fata de exceptia invocata prin cererea depusa de catre debitoare".

Problema este ca nu am primit copie dupa actele debitoarei, am trimis solicitare la instanta si tot nu am primit nimic.
Avand in vedere greva magistratilor ce imi recomandati sa fac: sa mai solicit inca o data (stiu ca magistratii raspund numai la cererile scrise) sau sa merg la instanta sa consult dosarul?

Daca merg la instanta trebuie sa am imputernicire sau sa depun cerere pentru eliberarea de copii dupa dosar?


Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Alin Paidiu , Avocat 12:10, 14 Septembrie 2009
Fotocopiile din dosar se elibereaza pe loc, insa ai nevoie de imputernicire din partea firmei.

Momentan nu poti sa faci nimic intrucat se afla in greva si personalul auxiliar (grefierii) si nu poti studia dosarul (pe perioada de protest este suspendata activitatea atat la arhiva cat si la registratura), asa ca nu ai decat sa astepti pana se hotarasc magistratii sa reia activitatea. #-o

Nu stiu unde este inregistrata actiunea, dar vezi ca la Judecatoria sector 3 trebuie sa platesti o taxa de 1 leu (la CEC) pentru eliberare fotocopii din dosar.
in calitate de cons. juridic al societatii reclamante puteti studia dosarul la arhiva instantei in baza unei delegatii, imputerniciri, data de catre persoana desemnata sa reprezinte societatea(administrator, director, etc). studiind dosarul puteti sa va dati seama despre exceptia invocata de debitor si sa actionati in cunostinta de cauza.
persoana imputernicita sa reprezinte societatea(administrator, director, etc) trebuie sa aiba delegatie, imputernicire, chiar daca o da propriei persoane. delegatie sau imputernicire trebuie sa aiba si avocatul desemnat sa studieze dosarul.pentru copii dupa actele depuse, daca nu au fost comunicate, platind taxele aferente, puteti solicita copii. Poate la dosar exista, in copie si necomunicata, intimpinarea cu exceptia invocata de debitor si atunci nu mai e nevoie de copiii certificate.
Fuguta la instanta cu delegatie si cerere de studiu dosar si eliberare copii xerox .. dar dupa ce se termina protestul magistratilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consultare dosar qwer1234 qwer1234 Buna ziua, Va rog sa imi comunicati care este procedura pentru a consulta un dosar aflat pe rol la judecatorie? Sunt administrator la o societate care este ... (vezi toată discuția)
Greva magistratilor Diana Persa Diana Persa Ce parere aveti despre protestul magistratilor, care ia de fapt forma unei greve? De exemplu, azi s-au amanat toate cauzele la instantele din Timisoara. Cum ... (vezi toată discuția)
Am primit un extras din hotarirea judecatoreasca. CostacheGhe CostacheGhe Salut . Am primit un extras din hotarirea judecatoreasca .Nu sint multzumit de ce informati sint pe ea .As putea sa ma duc la arhiva sa iau o copie a ... (vezi toată discuția)