Am un caz si as vrea sa va intreb cateva lucruri. Descrierea situatiei:
noaptea de paste la un camin studentesc. diverse grupuri de oameni petrec la toate etajele caminului. 2 prieteni care locuiesc in camere diferite hotarasc sa petreaca pastele impreuna. toata noaptea stau unul in preajma celuilalt, se intra in vorba cu diverse persoane, se intra in multe camere de camin unde se desfasoara petreceri, inclusiv in camerele celor 2 amici. spre sfarsitul noptii unul din cei doi se strecoara in camera celuilalt cand acesta este plecat din camera si ii fura o camera foto (valoare 300euro). intrebarea mea este: se poate retine si violarea de domiciliu in acest caz? sau este doar un furt simplu?
se poate proba prin sirul evenimentelor. au petrecut toata seara impreuna, au ascultat muzica in camera din care s-a furat. stiti cum arata un camin la o petrecere mare. se intra oriunde fara sa intrebi. e ca si cum ar fi ziua portilor deschise.
a profitat intr-adevar de situatie dar intrebarea este daca exista conditia agravanta a violarii de domiciliu.
Violarea de domiciliu
(1) Pătrunderea fără drept, în orice mod, într-o locuinţă, încăpere, dependinţă sau loc împrejmuit ţinând de acestea, fără consimţământul persoanei care le foloseşte, ori refuzul de a le părăsi la cererea acesteia se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
Mie mi se pare ca acest consimtamant a fost evident.