avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... situatie furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

situatie furt

Am un caz si as vrea sa va intreb cateva lucruri. Descrierea situatiei:
noaptea de paste la un camin studentesc. diverse grupuri de oameni petrec la toate etajele caminului. 2 prieteni care locuiesc in camere diferite hotarasc sa petreaca pastele impreuna. toata noaptea stau unul in preajma celuilalt, se intra in vorba cu diverse persoane, se intra in multe camere de camin unde se desfasoara petreceri, inclusiv in camerele celor 2 amici. spre sfarsitul noptii unul din cei doi se strecoara in camera celuilalt cand acesta este plecat din camera si ii fura o camera foto (valoare 300euro). intrebarea mea este: se poate retine si violarea de domiciliu in acest caz? sau este doar un furt simplu?
se poate proba prin sirul evenimentelor. au petrecut toata seara impreuna, au ascultat muzica in camera din care s-a furat. stiti cum arata un camin la o petrecere mare. se intra oriunde fara sa intrebi. e ca si cum ar fi ziua portilor deschise.
Mie din contra, imi pare ca a profitat de situatia asta.
a profitat intr-adevar de situatie dar intrebarea este daca exista conditia agravanta a violarii de domiciliu.

Violarea de domiciliu

(1) Pătrunderea fără drept, în orice mod, într-o locuinţă, încăpere, dependinţă sau loc împrejmuit ţinând de acestea, fără consimţământul persoanei care le foloseşte, ori refuzul de a le părăsi la cererea acesteia se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Mie mi se pare ca acest consimtamant a fost evident.
Daca mie imi pare neclar nu poate fi evident, dar dvs aveti dreptul sa va aparati cum considerati de cuviinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un caz de furt marius11031998 marius11031998 Salut am si eu un prieten ca a furat de la 2 persoane vecine bunuri in valuare de 5000 de lei vreu sa stiu si eu ce ar putea pati fiind furt calificat si ... (vezi toată discuția)
Furt+talharie calificata Delia 19 Delia 19 Buna ziua,fratele meu pe data de 22 noiembrie a fost prins cand fura motorina,a primit control judiciar pentru 60 de zile,in timpul controlului s-a intamplat o ... (vezi toată discuția)
Ncp furt cablu - legea favorabila Daniel1992 Daniel1992 furt cablu art 208/1 si 209/1 cum este acum cu noul cod penat cum pot scapa din asta? (vezi toată discuția)