Problema este urmatoarea: familie cu 2 "copii" casatoriti, fata locuieste cu sotul in apartamentul primit de acesta de la parinti (sotul a platit jumatate din apartament surorii lui in decurs de 7 ani si acum practic nu mai are obligatii fata de aceasta care cu banii primiti si-a luat si ea un apartament), baiatul locuieste de 7 ani in apartamentul primit de la parinti si nu da nici un semn ca ar dori sa plateasca jumatate surorii. Bunul simt imi spune ca apartamentul practic e al parintilor si pana ei nu "mor" fac ce vor cu el. Dar as vrea sa stiu de la cei care au fost/sint in aceeasi situatie cum au procedat ca sa nu apara disensiuni in familie pentru ca probleme legate de avere pot distruge relatiile intre rude ca o bomba atomica.
Daca apartamentul baiatului a fost primit de la parinti de catre acesta printr-un act translativ de proprietate (donatie deghizata), dupa moartea parintilor, sora poate solicita reductiunea acestei liberalitati conform art.848 C.civ. si art.845 C.civ.
Pana atunci insa, doar calea amiabila ar fi solutia.
Atunci nu inteleg de ce fratele ar trebui sa o despagubeasca pe sora, pentru un bun care nu se stie daca , si cand, ii va apartine!
Cred ca ati omis ceva din prezentarea situatiei sau poate nu am inteles eu...
Sa intelegem ca sora se simte nedreptatita deoarece fratele ei locuieste intr-un apartament al parintilor si ea nu a primit nici un ban de la frate pentru "favorul" facut de parinti? O fi si asta o modalitate de a mai scoate un ban -tot e criza mondiala....