Fratele meu si sotia acestuia au decedat impreuna intr-un accident.Nu au avut copii.
Cum se vor imparti veniturile rezultate din vinderea unui imobil ce le-a apartinut ?
In cazul sotiei traiesc ambii parinti si un frate (casatorit cu un copil);in cazul fratelui,traiste doar tata si eu (o sora).
multumesc,as dori insa sa ma asigur ca am inteles bine:jumatate din bani parintii cumnatei mele + fratele, iar jumatate tatal meu si cu mine,altfel spus 4 "conturi" egale?
in acest ca, in lipsa descendentilor defunctilor vor avea vocatie succesorala parintii, fratii si surorile defunctilor .
astfel, jumatate din bunurile succesorala se vor atribui rudelor defunctului iar cealalta jumatae se va atribui rudelor defunctei.
Sa inteleg asadar ca fratii si surorile au drept egal cu parintii?
adica ,are sau nu importanta daca parintii mai sunt sau nu in viata ...?
Altfel spus,frate decedat,cu sotia si ea decedata si fara copii,cu ambii parinti in viata, sora are drept de mostenire?
(adica primesc parintii 50% si ea 50%? )
daca sunt doua surori,primesc parintii tot 50% ,iar restul de 50% se imparte cate 25% fiecareia..sau impartirea se va face in mod egal cate 33% parinti,33%o sora si 33% cealalta sora?
Mostenire
Vlad2013
Buna dimineata,
Mai intaii,a decedat sora mea,apoi sotul acesteia .
N-au avut copii si nu a lasat,prin testament,niciunei persoane,averea lor.
Ca ... (vezi toată discuția)