avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Produs farmaceutic expirat ?
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Produs farmaceutic expirat ?

Bună ziua tuturor,
Soția mea a cumpărat de la farmacia X' o crema pentru Protecția Pielii Bebelușilor ( Sudocrem ), în urma utilizării ei la bebelus a apărut o iritație destul de neplăcută. La o atenta verificare a produsului am observat ca defapt acest produs a fost re-etichetat modificând astfel înscrisul termenului de expirare.
Mai mult decât atât mirosul cremei este diferit fata de cele generale ceea ce mă face sa cred ca am cumpărat un medicament expirat, păcălit de etichetă care acum mi-a afectat copilul. Acum pentru cultura generala întreb, căror entități mă pot adresa ca sa verifice si sa elimine "obiceiuri " de acest gen? Cum pot mediatiza si unde aceăsta situație pentru a atrage atenția asupra acestor tehnici ? As fi dispus si sa dau în judecata acest brand de farmacie/punct de lucru pentru ca țin foarte mult la protectia vieții în general și doresc sa existe un mediu cât mai sigur din orice punct de vedere. Mulțumesc anticipat raspunsurilor !
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 11:47, 30 Octombrie 2016
Puteti depune sesizare scrisa la Directia judeteana de sanatate publica si la Protectia consumatorului, cu nr. de inregistrare/ data, in conditiile in care detineti documente certe (bon fiscal) ca produsul a fost cumparat de la respectiva farmacie.
Puteti prezenta cazul dvs. in presa scrisa si vorbita din orasul dvs., dar tot cu documente certe.
Preventiv, inainte de a decide cum veti actiona, puteti sa verificati la farmacia respectiva daca mai exista pe stoc astfel de creme (cumparand si eventual facandu-va o poza cand primiti produsul).
Puteti solicita o nota scrisa de la medicul de familie (daca va dori sa va dea asa ceva) in care sa se mentioneze ca respectiva crema putea genera iritatii bebelusului.
Avand documente certe puteti deschide si actiune in instanta.
Foarte corect, va mulțumesc pentru "luminare" asa voi face Domnule Gigi Popa. Totodată multumesc și în numele celor care au de învățat din aceasta poveste. Dumnezeu sa va ocrotească !
Dupa ce am scris mesajul, am discutat cu sotia si ne-am amintit de timpurile cand copiii nostri erau bebelusi. In acea perioada, cremele de care amintiti nu se inventasera si am folosit ulei de floarea soarelui fiert si racit cu care se trageau bebelusii dupa baie. Se ungeau mainile noastre cu ulei si se masa usor, cu mainile tot corpul copilului. Copiii nu au facut niciodata bube/ iritatii. Medicul de familie ne-a zis de fluocinolon (unguent cu antibiotic), l-am cumparat pentru orice eventualitate, dar nu l-am folosit.
Cum se fierbea uleiul de floarea soarelui ? Intr-o sticla (nu din plastic, din sticla trasparenta) de 1/2 litri, se pune ulei pe jumatate umpluta sticla. Sticla cu ulei se punea intr-un vas emailat, inalt, in care era pusa apa rece/ apa calduta si se da drumul la foc sub vasul emailat. Sa dadea in cateva clocote, apoi se lasa vasul emailat cu sticla cu ulei in ea, sa se raceasca treptat.
Inainte de a folosi "metoda" este bine sa intrebati medicul pediatru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Filmari si clor SAlexa SAlexa Buna ziua! As dori sa stiu daca se poate face ceva in cazul in care suntem filmati in mod constant de catre 2 vecini atunci cand iesim cu cainii. Colac peste ... (vezi toată discuția)
Etichetare gresita produs in benzinarie gabidonose gabidonose Buna ziua, Apelez la dumneavoastra in speranta ca ma puteti ajuta cu un sfat in urmatoarea problema. La finele saptamanii trecute, am dorit sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog sa ma ajutati cum sa procedez in speta urmatoare. ... RaulPop29 RaulPop29 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cum sa procedez in speta urmatoare. Am cumparat de la farmacie un gel cu abtibiotic pentru ureche baietelului meu de 5 ani. ... (vezi toată discuția)