avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... personal contractual
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

personal contractual

buna ziua!
am o nelamurire in legatura cu felul angajarii. ia 2008 am fost angajata la o institutie publica locala personal contractual( referent treaptaIII), in cursul anului 2009 am fost anuntata ca postul trebuie sa se transforme in functionar public.
fara acordul meu se poate? si cu ce lege ma pot apara?
multumesc
Ultima modificare: Vineri, 28 August 2009
kormi, utilizator
Cel mai recent răspuns: Edbah , utilizator 10:09, 3 Septembrie 2009
Orice angajator are dreptul sa isi organizeze dupa cum doreste forta de munca, cu atat mai mult staul, fara a avea acordul angajatului, deci in cazul dv. singura solutie este sa va inscrieti la concurs pentru functia publica daca intruniti conditiile ....
problema este ca nu am fost anuntata de un concurs. grila de salarizare difera de la personal contractual la functionar public, contractul individual de munca, fisa postului ect.
De fapt o alta nelamurire este avind studii in domeniul asistentei sociale, avizul Colegiului Asistentilor Sociali, si Codul Deontologic a profesiei de asistent social, scrie clar de independenta profesionala, eu totus concurind pe post de asistent social, nu intru in categoria aceasta, pe motivul ca sunt angajata la o primarie
Ultima modificare: Duminică, 30 August 2009
kormi, utilizator
kormi a scris:

problema este ca nu am fost anuntata de un concurs. grila de salarizare difera de la personal contractual la functionar public, contractul individual de munca, fisa postului ect.
De fapt o alta nelamurire este avind studii in domeniul asistentei sociale, avizul Colegiului Asistentilor Sociali, si Codul Deontologic a profesiei de asistent social, scrie clar de independenta profesionala, eu totus concurind pe post de asistent social, nu intru in categoria aceasta, pe motivul ca sunt angajata la o primarie
Sper sa nu va sfatuiesc gresit, dar este mai avantajos ptr. dvs. sa fiti functionar public. Independenta se exercita in continuare, dar nu sub aspectul ca nu va controleaza nimeni activitatea, doar cazurile sociale sunt aprobate in C.L., dar raspundeti pentru activitatea prestata. Pregatiti-va pentru concurs deoarece aveti sanse sa ocupati postul. Bineinteles ca vor fi si alti concurenti.
Banuiesc ca este vorba de circulara trimisa de ANFP prin iulie-august la toate institutiile publice din tara, prin care se solicita transformarea tuturor posturilor de personal contractual care indeplinesc conditiile dprevauzte de art. 2(3) din legea 188/1999 in functii publice, fara concurs, in baza art. 111 din aceeasi lege. Din pacate nu prea aveti ce face, chiar daca regimul salarial si de promovare sunt mai permisive pentru personalul contractual decat pentru functionarii publici (ca sa nu mai vorbim de incompatibilitati, declaratii de avere, interese...#-o).

Alte discuții în legătură

Postul de șef svsu poate fi scos la concurs de către o primărie ca post de funcționar public? mdrap si anfp spun că postul este încadrat, conform legii, contractual cu studii medii katalyn86 katalyn86 Buna seara.postul de sef svsu poate fi scos la concurs de catre o primarie ca post de functionar public?MDRAP si ANFP spun ca postul este incadrat conform ... (vezi toată discuția)
Cum se transforma un post din contractual in functie publica? care sunt pasii? opopa62 opopa62 Ma numesc Oana Popa lucrez la o institutie bugetara serviciu deconcentrat.Mentionez ca institutia unde lucrez este ordonator tertiar iar ordonator principal ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa devin din angajat contractual, functionar public? GheorgheIleana GheorgheIleana Sunt angajat contractual- psiholog la Directia pentru Protectia Copilului si as vrea sa devin functionar public...in speranta unui transfer la alta directie ... (vezi toată discuția)