Doresc sa deschid succesiunea pentru acceptarea mostenirii tatalui, decedat acum 40 ani. Exista un testament in care eu sunt unic mostenitor. Ce se intampla daca rudele nu se prezinta la notar pentru a renunta la partea lor de mostenire?
Frati si nepoti, copii ai fratilor mei decedati - 11 rude in total. O mare parte dintre ei ma vor accepta drept mostenitor, ceillalti e posibil sa ignore citatiile ( cu unii nu am mai pastrat legatura demult, sunt si plecati in strainatate si presupun ca e mai complicat cu actele).
Buna ziua,
Daca nu va intelegeti la notar va trebui sa ii actionati in instanta.
Nu inteleg cum sunteti singur mostenitor din moment ce mai aveti frati.
Defunctul dumneavoastra tata nu putea sa dispuna decat de o anumita parte din bunurile sale, restul revin celorlalti frati sau nepoti de frati.
consultati un avocat care sa va ajute.
Sunt unic mostenitor prin testamentul lasat de tata in care toate bunurile lui imi reveneau. In mesajul anterior ma refeream la fratii mei ( copiii tatalui, nu la fratii tatalui), cititi cu atentie, va rog!
Mergeti in instanta. Vedeti ce se intampla. In mod normal fratii dvs ar fi avut dreptul la rezerva succesorala. Tatal dvs nu poate sa va lase tot chiar prin testament caci acesta este supus reductiunii. Contactati un avocat.
Mostenire
mireladolta
buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca mai am vreo sansa la apartamentul tatalui meu,acesta fiind decedat in urma cu doi ani iar succesiunea nu s-a facut ... (vezi toată discuția)
Mostenire
Ella2
Dacă am testament si am deschis succesiunea (persoana decedata,neavând copii)nepoții decedate pot interveni cumva la succesiune? (vezi toată discuția)