avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 121 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Dacă am testament si am deschis succesiunea (persoana decedata,neavând copii)nepoții decedate pot interveni cumva la succesiune?
Cel mai recent răspuns: CaraD , utilizator 16:28, 20 Martie 2018
Pai depuneti testamentul la notarul care are deschis dosarul de succesiune. Efectele acestuia vor fi decise acolo luind in considerare masa succesorala, mostenorii acceptanti si prevederile testamentului.
Pai l-am depus ,dar acum am înțeles că vrea si un nepot să deschidă succesiunea? Se poate?
Sa deschida succesiunea la un alt notar, nu se poate, primul notar sesizat are competenta. Poate in schimb sa accepte succesiunea la un alt notar daca este in termenul de un an, aceea este o declaratie care se va transmite notarului competent pentru ca nepotul sa fie considerat ca potential mostenitor. Daca este nepot de copil (nu de frate) predecedat, evident are drepturi la succesiune. Doar presupun, pentru ca intrebarea dvs nu are elemente suficiente pentru un raspuns clar.
Ultima modificare: Marți, 20 Martie 2018
CaraD, utilizator
Nepot după frați pt ca defunctul nu a avut copii
Fratii sau copii acestora nu sunt mostenitori rezervatari. Daca la moartea sa defunctul nu a lasat nici sot sau parinti in viata, nu mai sunt mostenitori rezervatari, ceea ce inseamna ca se poate dispune de toate / oricare bunuri prin testament fara a se tine cont de vreo rezerva. Daca sunt si bunuri de care defunctul nu a dispus prin testament, la acelea au vocatie succesorala celelalte clase de mostenitori (ne-rezervatari). In aceasta categorie ar putea intra nepotul de frate despre care vorbiti

Alte discuții în legătură

Testament alibarcan alibarcan buna ziua va rog sa ma ajutati si pe mine ,sa-mi raspundeti la intrebare... mama mea a decedat in februarie 2009. din august 2006,a intocmit la notar un ... (vezi toată discuția)
Testament kywy kywy inainte ca socrul meu sa moara acesta a facut testament in prezenta unui notar . sotului meu in care scrie ca lasa tot fiului sau , dupa ce a murit am facut ... (vezi toată discuția)
Cine poate cere reductiunea liberalitatilor excesive? calin_andrei calin_andrei Concret: defunctul nu a avut copii si nici sot. A avut 2 frati (ambii decedati la data deschiderii testamentului). Un frate a avut 2 copii, celalalt 1 copil. ... (vezi toată discuția)