buna ziua
va rog sa ma ajutati si pe mine ,sa-mi raspundeti la intrebare...
mama mea a decedat in februarie 2009.
din august 2006,a intocmit la notar un testament,in care lasa mostenire toate bunurile ei
celor 3 nepoti(2 nepoti de la fiica si 1 nepot de la fiu)
fratele meu nu este de acord cu acest testament si zice ca o sa deschida o actiune judecatoreasca
deoarece traiesc copii el si eu-fiica
spuneti-mi poate fi atacat testamentul si care sunt sansele lui de izbanda?
da, puteti ataca testamentul dvs si fratele dvs., printr-o actiune in reductiune a liberalitatilor excesive.
altfel spus, in cazul in care defunctul a facut liberalitati ( in speta , testament ) daca aceste liberalitati aduc atingere drepturilor mostenitorilor rezervatari , acestia au dreptul sa invoce reductiunea in limitele cotitatii disponibile .
si asta deoarece, mostenitorii rezervatari ( in speta dvs si fratele dvs ) nu pot fi inlaturati de la mostenire .
deci puteti ataca testamentul in instanta si mai mult chiar , sansele sunt de partea dvs !!
romascanu
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Are.
Avand 2 copii, mama dvs putea sa lase testament numai pentru 1/3 din avere. 2/3 resprezinta rezerva copiilor ei. (dvs. si fratele).
Daca il bate gandul de a solicta reductiunea testamentului eu yic ca ati face bine sa dati si dvs. o declaratie de aceptare a succesiunii mamei. V-au mai ramas ...putine zile. Termenul e de 6 luni de la data decesului mamei.
Testament
grazzia
Buna ziua!
Daca eu sunt fata din prima casatorie a mamei mele (mama mea fiind in viata) si mi-a facut un testament (cum ca imi lasa mie toate bunurile) ... (vezi toată discuția)