avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire pentru doar unul dintre succesibili
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire pentru doar unul dintre succesibili

am o intrebare si as dori cateva lamuriri.bunica mea este in viata si ar dori sa lase mamei mele mostenire,casa pamintul etc.MENTIONEZ ca mama mea a avut o sora care a decedat...si au ramas in viata sotul,si cei 4 copii.care banuiesc ca au dreptul la mostenire,dar bunica nu doreste sa lase mostenire celor mentionati mai sus din motive greu explicabile(ei ar vinde imediat pe o suma derizorie,ceea ce nu suride bunicii,mamei).....cum ar putea sa lase mostenire bunica, mostenire mamei mele (testament,dar se poate ataca....am inteles,sau un alt mod ptr.ca ceilalti sa nu beneficieze de drepturi...)denumirea exacta a termenului,va rog si pasii care trebuie urmati....MULTUMESC ANTICIPAT
Cel mai recent răspuns: mihaelamosman , utilizator 22:53, 30 Octombrie 2015
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nepotii din partea fiicei predecedate au drept la mostenirea bunicii, adica la decesul acesteia, caci vin prin reprezentarea mamei lor la succesiune.
Testamentul si donatia sunt supuse reductiunii liberalitatilor excesive,pt ca va incalca rezerva nepotilor.
Contractul de vanzare daca nu are pret si nu poate fi dovedit încasarea pretului este in fapt o donatie.
Nu exista in acest caz vreun act intacabil, cum in general nu exista acte inatacabile.
Ati putea face un contract de intretinere,prestati efectiv intretinerea, strangeti dovezi, chitante, facturi si martori pentru un eventual proces.
Referitor la ,, Testamentul si donatia sunt supuse reductiunii liberalitatilor excesive,pt ca va incalca rezerva nepotilor,, , daca fiica decedata ar fi primit prin donatie ceva de la mama , se mai aplica cele de mai sus ? va multumesc
Donatiile se reunesc fictiv in procedura reductiunii liberalitatilor. Depinde de valoare acestora. Insa reductiunea este o facultate a most. Rezervatari ea nu este obligatorie.
Referitor la ,,Donatiile se reunesc fictiv in procedura reductiunii liberalitatilor. Depinde de valoare acestora. Insa reductiunea este o facultate a most. Rezervatari ea nu este obligatorie,, va rog sa explicati pe intelesul omului de rand. va multumesc
Adica se va tine cont de toate donatiile si se va vedea daca se incalca rezerva succesorala a mostenitorilor rezervatari. Daca se incalca rezerva donatie se va desfiinta in tot sau in parte ....

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare cristina cioploiu cristina cioploiu Buna ziua, Am incheiat un contract de vanzare-cumparare casa cu bunica mea(casa bunicii), acest act poate fi contestat in istanta de catre fiicele sau ... (vezi toată discuția)
Testament grazzia grazzia Buna ziua! Daca eu sunt fata din prima casatorie a mamei mele (mama mea fiind in viata) si mi-a facut un testament (cum ca imi lasa mie toate bunurile) ... (vezi toată discuția)
Mostenire ContSters225985 ContSters225985 Va rog sa-mi raspundeti si mie la aceasta intrebare!! Bunicii sotului meu,in casa carora stam,au doua fete. Sotul meu este copilul unei fiice ,a fost crescut ... (vezi toată discuția)