avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Va rog sa-mi raspundeti si mie la aceasta intrebare!! Bunicii sotului meu,in casa carora stam,au doua fete. Sotul meu este copilul unei fiice ,a fost crescut de catre bunici de la 6 luni si acum are 33 de ani. In urma cu 6 ani,ne-au dat casa si gradina cu acte de vindere-cumparare cu clauza de intretinere. Ei mai au si alt pamant si padure.Bunicii sunt batrani si noi avem grija de ei. As vrea sa stiu daca dupa decesul lor din pamantul extravilan si padure ni se revine si noua o parte,sau la ce nu avem acte revine copiilor?? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 21:40, 15 Octombrie 2011
Pt ce nu aveti acte, se va imparti egal intre copii. Daca soacra dvs e decedata, atunci partea dansii e mostenita de sotul dvs
Bunicii spun ca vor sa ne dea o parte din pamant si padure dar nu zic nimic de acte.Un testament este bun sa ne lase ,nu se poate ataca de catre copii?
Va pot lasa prin testament o cota. Daca nu le incalca celor 2 copii, rezerva succesorala de 1/2 din avere si nu pot dovedi ca bunicii nu au fost in deplinatatea facultatilor mintale cand se scrie testamentul, nu vor avea castig de cauza chiar daca vor ataca testamentul.
rezerva succesorala este de 2/3, daca prin testament nu o va incalca poate sa va faca testament pentru o cota parte, autentic ar fi de preferat. daca nu va face testament, mostenitori vor fi cele doua fiice.
Art. 1.088. - Rezerva succesorală a fiecărui moştenitor rezervatar este de jumătate din cota succesorală care, în absenţa liberalităţilor sau dezmoştenirilor, i s-ar fi cuvenit ca moştenitor legal.

pentru lamuriri, cititi aici
www.avocatnet.ro/content/for...

Alte discuții în legătură

Succesiune parinti cand exista testament ardeleanu-ion ardeleanu-ion as dori sa stiu ce procent mostenesc din un apartament al parintilor decedati amandoi ,am un singur frate dar tatal meu a facut un testamant prin care ii lasa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua...as dori sa închei un testament la.notariat si as ... costel01 costel01 Buna ziua...As dori sa închei un testament la.notariat si as dori sa stiu ce acte trebuie sa am pentru acest demers?si v-as mai ruga frumos sa imi spuneti ... (vezi toată discuția)
Drepturi de succesiune elenamitroi elenamitroi Buna ziua, Am fost casatorita, in urma casatoriei a rezultat 1 copil care a ramas la mine. Am achizitionat un apartament si am mai mostenit un apartament prin ... (vezi toată discuția)