avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu crestere copil pana la 2 ani
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu crestere copil pana la 2 ani

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie:
Angajata firmei a nascut, cele 42 zile s-au implinit in 05.08.2009, pana aici ea are concediu medical de lauzie. De la acesta data si pana in 30.08.2009 nu a facut cererea de acordare a ccc, a fost in spital cu copilul din 06.08.2009 pana in 20.08.2009 dar nu are decat biletul de iesire din spital pe numele copilului.
- poate sa depuna cererea de suspendare la firma si cu ce data?
- cu ce data se poate face decizia de suspendare si trecerea in ccc?
Cel mai recent răspuns: Voxaledana , utilizator 15:23, 28 August 2009
Trebuia sa faca cererea de trecere in ccc cu 06/08/09. Tu stii daca a facut cererea cu acea data sau nu. Te uiti in registrul firmei de evidenta a intrarilor si iesirilor vezi daca are cererea inregistrata cu data aceea ii completezi adeverinta cu veniturile pe ultimele 12 luni si ea depune dosarul la primarie.

Daca nu a depus cererea la acea data se poate face cererea in orice moment pana implineste copilul 2 ani. In perioada de la 06/08/09 cat a lipsit ea trebuie sa aduca justificari: concediu medical, concediu fara plata, etc. Trebuie sa inteleaga ca este interesul ei sa aduca aceste justificari sau sa respecte anumite termene chiar daca poate (Doamne fereste!) o fi avut probleme cu copilul.

Insa, cred eu, cu putina intelegere din partea firmei se poate rezolva in cel mai frumos mod pentru ea.
Ultima modificare: Vineri, 28 August 2009
Iulian MANEA, Contabil
Ati calculat zilele de concediu medical pre-postnatal si avea doar 42 de zile dupa nastere ramase?
1. Trebuia sa ceara spitalului sa-i dea certificat medical. Ce s-a intamplat de nu i-a dat?
2. Daca nu poate sa aduca certificatul medical de la spital, poate face o cerere de CFP pentru acele zile.
Multumesc pentru raspunsuri!
Medicul nu i-a dat pentru ca nu a cerut si nu avea de unde sa stie medicul ca ei i s-a terminat perioada de lauzie, insa este ok daca acea perioada poate sa fie acoperita de CFP.
Cate zile de de CFP poate avea ? pentru ca firma de contabilitate care se ocupa de acte este in concediu pana in 07.09.2009 si nu are cine sa-i dea adeverinta de salarizare!
1. Pe perioada cat a fost in spital.
2. Apoi sa faca cerere de suspendare a CIM pentru intrare in CCC.
3. Daca vreti ii puteti aproba cererea de suspendare a CIM pentru intrarea in CCC cu data de 06.08.2009 (si nu mai are CFP) si cand se va duce cu dosarul la aprobat sa spuna ca a intarziat pentru ca a fost in spital cu copilul (sa arate adeverinta) si apoi firma de contabilitate a fost inchisa pentru CO.

Alte discuții în legătură

Concediul de maternitate si indemnizatia aferenta concediului crestere copil in cazul cim pe perioada determinata EMANUELLA2606 EMANUELLA2606 Buna ziua, Numele meu este Mihaela Ghiorghiu si am si eu cateva intrebari referitoare la concediul prenatal, concediul crestere copil si indemnizatia ... (vezi toată discuția)
Decizie suspendare cim concediu medical cod 08 AndreeaCostea87 AndreeaCostea87 Buna ziua, As vrea si eu sa stiu cu ce data se face decizia de suspendare CIM daca am intrat in concediu medical (de maternitate) incepand cu data de ... (vezi toată discuția)
Suspendare cim, urmare concediului de maternitate steluta_2015 steluta_2015 Buna ziua, as dori o informatie in legatura cu suspendarea unui contract de munca, pt.a intra in concediu de ingrijire copil pana la 2 ani, avem o angajata ... (vezi toată discuția)