avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... As avea nevoie de cateva informatii in legatura cu o ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

As avea nevoie de cateva informatii in legatura cu o vatamare corporala

Salut tutror , ma numesc Lucian si sunt nou pe acest forum am 17 ani implinesc peste 3 luni 18 ani , sunt nou pe acest forum nu stiu daca am scris unde trebuie dar am nevoie de niste informatii la ce as putea patii pentru ceea ce am facut . Acum 3 saptamani am facut o prostie,l-am batut pe un baiat de 19 ani ( i-am dat mai mult de frica ) pentru ca acesta daduse peste mine cand vorbeam la telefon pe strada (am scapat telefonul pe jos si apoi l-am ridicat ) si mi-a spus ceva de genul "ca ma muta pe ses , ca sa nu comentez " si mai multe aberatii de ale lui iar in moment ce zicea a incercat sa imi dea o palma , eu atunci cautam niste baietii sa stau cu ei pentru ca ma plictiseam iar el tot venea spre mine atunci i-am dat un pumn si vre-o 3 picioare in cap (nu a cazut din prima si iarasi mentionez ca i-am dat de frica este si mai mare ca mine si mai solid , lucreeaza de vre-un an pe la fierbetoane cu taicasu ) . Vreau sa va mai spun ca el a spus cuiva ca are 12 zile de spitalizare (dar mai mult as spune ca sunt ingrijiri pentru ca el venea acasa si se ducea iar la spital ) , ce as putea sa patesc daca ma da in judecata sau stiu eu ?
Si inca ceva, mentionez ca, el(baiatul batut) impreuna cu tatal lui si cu inca un baiat de vre-o 27 de ani cauta sa ma bata de atunci de cand l-am batut eu ( nu m-au prins , dar nu stiu ce sa fac sa stau sa ma bata sa imi scot si eu certificat medico legal sau nu stiu mai exact )

Va rog sa imi spuneti si mie ce pot sa fac sau ce as putea patii .
Mii de scuze daca am gresit si nu am deschis topicul unde trebuie si pentru greselile gramaticale .
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 28 August 2009
Lucian91, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 22:02, 20 Septembrie 2009
" Lovirea sau alte violente

Art. 180. - Lovirea sau orice acte de violenta cauzatoare de suferinte fizice se pedepsesc cu inchisoare de la o luna la 3 luni sau cu amenda.

Faptele prevazute la alin. 1 savarsite asupra membrilor familiei se pedepsesc cu inchisoare de la 6 luni la un an sau cu amenda.

Lovirea sau actele de violenta care au pricinuit o vatamare ce necesita pentru vindecare ingrijiri medicale de cel mult 20 de zile se pedepsesc cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.

Faptele prevazute la alin. 2 savarsite asupra membrilor familiei se pedepsesc cu inchisoare de la unu la 2 ani sau cu amenda.

Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate. In cazul faptelor prevazute la alin. 11 si 21 actiunea penala se pune in miscare si din oficiu.

Impacarea partilor inlatura raspunderea penala, producandu-si efectele si in cazul in care actiunea penala a fost pusa in miscare din oficiu. "

Cred ca cel mai bine este sa mergeti impreuna cu parintii la acest baiat si sa incercati sa rezolvati amiabil tot conflictul, cautati sa fie si parintii lui de fata, sa ii achitati eventual cheltuielile de spitalizare si sa-l dezdaunati cumva, in functie de ce pretentii va ridica, astfel incat sa nu va faca plangere penala.
In cazul in care nu rezolvati amiabil, nu va ramane decat sa asteptati procesul si sa sperati ca instanta sa fie indulgenta, fiind minor si probabil la prima abatere, sa va aplice doar o amenda sau sa va dea o pedeapsa cu suspendarea executarii, trebuie sa aveti grija insa ca in termenul de incercare, adica pedeapsa efectiv aplicata + 2 ani, sa nu mai savarsiti nici o infractiune.
multumesc mult !
Am gresit mai sus, in cazul in care ajungeti la proces, probabil ca vi se va da o mustrare, fapta fiind savarsita in minoritate.
As mai avea o nelamurire, in cat timp expira certificatul medico-legal si in cat timp trebuie sa depuna plangerea ? (cu toate ca politia s-a autosesizat si am fost chemat la ei luand o amenda de 1 milion )

Multumesc anticipat!
Plangerea prealabila trebuie depusa in termen de 2 luni de zile de la data cand persoana vatamata a stiut cine este faptuitorul.
Certificatul medico-legal nu "expira".

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala ChavaLito ChavaLito acum o saptamana am fost intr-o discoteca de la mine din oras si era o fata pe care o cunosteam si am fost acolo special pentru ea doar ca ea era insotita de ... (vezi toată discuția)
Invinuit ambros ionut ambros ionut Am batut si eu pe cineva si mi a venit acasa citatie sa ma prezint pe data de 06 01 2011 la politie. Baiatul zice ca are 7-8 zile de ingrijiri medicale ce pot ... (vezi toată discuția)
Penal nucusor nucusor care este pedeapsa pentru lovire daca se argumenteaza doar cu o adeverinta medicala.eliberata de la urgenta ? (vezi toată discuția)