avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Se prescrie amenda ?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Se prescrie amenda ?

In octombrie 2005 am primit o amenda la circulatie. Zilele astea am fost pe la primarie si o functionara mi-a spus de acea amenda ca trebuie platita deoarece desi au trecut trei ani s-a emis somatie de plata. Din cate stiu eu conform C.pr. fiscala amenzile contraventionale se prescriu la 3 ani de la data aplicarii. Este adevarat ? Si daca da ce trebuie sa fac ? contestatie la executare la instanta sau ce altceva? Multumesc anticipat.
amenzile se prescriu in cinci ani.
Termenul general de prescriptie prevazut de codul de procedura civila este intr-adevar de 3 ani...insa in cazul dvs., avand in vedere ca este vorba de o amenda de circulatie care se face venit la bugetul de stat, termenul este derogatoriu, de 5 ani (in materie fiscala).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere datorii petroniki petroniki Nu am achitat impozitul pt locuinta si masina,plus amenzile de la circulatie de vreo 3 ani.Va rog sa-mi spuneti daca aceste datorii se prescriu?Multumesc! (vezi toată discuția)
Somatie gabydutescu gabydutescu Buna ziua!Ma numesc Dutescu Gabriel Constantin, am primit pe data de 07-01-2010 o recomandata prin posta in care se afla o somatie de plata si un titlu ... (vezi toată discuția)