avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... retrocedari terenuri agricole
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

retrocedari terenuri agricole

Primaria spune ca nu mai sunt disponibile terenuri si ne recomanda despagubirea in bani sau in echivalent.
Se mai dau bani?
La ce se refera despagubirea in echivalent?
Cel mai recent răspuns: AVOCAT GEORGIANA URIAN , Avocat 20:19, 2 Noiembrie 2016
Buna seara,

Consultati Legea nr. 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România.

Pe scurt, din cuprinsul legii antementionate in situatia in care restituirea in natura nu mai este posibila, singura masura reparatorie care se acorda este compensareaprin puncte.
Un punct are valoarea de un leu.
In urma unei evaluari se vor stabili numarul de puncte reparatorii ce va vor fi acordate.
Punctele acordate prin decizia de compensare pot fi valorificate prin achiziţionarea de imobile din Fondul naţional la licitaţia publică naţională. Participarea la licitatie este gratuita.

Termenul de la care se va incepe valorificarea punctelor este 1 ianuarie 2017. (in situatia in care nu se va proceda la prelungirea acestuia)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tergiversare anrp KLTM KLTM Avem un dosar pe Legea 10 la ANRP de ani de zile care zace acolo. A fost facuta evaluarea imobilului in anul 2011, pe legea veche si noi am fost de acord cu ... (vezi toată discuția)
S-a dat lege prin care se sisteaza eliberarea titlurilor de proprietate?!!! neagu ctin neagu ctin am depus acte la primarie ptr eliberarea unui titlu de proprietate. Au fost trmise la consiliu judetean si s-a intors hotararea aprobata. Acum am fost anuntat ... (vezi toată discuția)
Impozitare venit din vanzare imobil retrocedat cornelia2001 cornelia2001 In baza Legii nr.165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv ... (vezi toată discuția)