avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Presedinte bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Presedinte bloc

Buna ziua,
va rog sa imi spuneti daca un presedinte de bloc poate fi angajat din afara asociatiei de proprietari. Avem administrator, dar nu vrea nici un proprietar sa fie presedinte si de aici tot felul de inconveniente.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: LiliF , utilizator 20:59, 4 Noiembrie 2016
Conform dispozitii in vigoare,vezi L nr 230/2007,HG nr 1588/2007,functia de presedinte de asociatie de proprietari poate fi exercitata numai de catre un proprietar din respectivul imobil
Daca la nivelul imobilului dv,nici un proprietar nu doreste sa exercite responsabilitatea functiei de presedinte,analizati temeinic motivele care genereaza si favorizeaza aceasta retinere
Asociatia de prpprietari are comitet executiv,cenzor?
Multumesc pentru raspuns. Nu este comitet executiv si nici cenzor, doar administrator de 30 de ani. Sunt persoane in varsta in bloc, altii foarte tineri. Nu vrea nimeni raspnderea de presedinte.
Oare exista alta solutie in cazul acesta?
Ultima modificare: Vineri, 4 Noiembrie 2016
LiliF, utilizator
Solutia este cea data de legea 230/2007. Convocati adunarea generala si alegeti cativa proprietari ca membri in comitetul executiv si cativa in comisia de cenzori. Daca atunci in adunarea generala nu va vrea nimeni sa fie presedinte, membrii comitetului vor discuta intre ei si se vor intelege care sa fie presedinte dintre ei. Poate initial pana acapata curaj, indemnati unul din membrii comitetului sa accepte functia de presedinte macar un an promitandu-i ca anul urmator va veni randul altuia s.a.m.d.
Multumesc pentru raspuns. Slabe sanse sa accepte. Credeam ca putem angaja pe cineva cu o forma de contract.
Nu se poate asa ceva, vi s-a explicat.
Apoi, nu exista notiunea de presedinte de bloc, chiar daca asociatia dvs. este pe o singura scara / bloc.
Denumirea corecta este presedinte as. prop.
Trebuie sa faceti ceva in acest sens.
Mult succes!

Alte discuții în legătură

E posibil sa fii presedinte daca nu esti proprietar? denissse denissse Exista o asociatie in care nimeni nu vrea sa se complice si implice . Cineva vrea sa propuna in adunarea generala sa preiau functia de presedinte desi nu ... (vezi toată discuția)
Inlocuirea presedintelui asociatiei Nic.Cic Nic.Cic Are loc Adunarea generală. In unanimitate se decide înlocuirea actualului președinte. Dar, nici un locatar nu acceptă să fie ales ... (vezi toată discuția)
Alegere presedinte sisoxy sisoxy Buna seara, Asociatia noastra are o problema, deoarece la adunarea generala anuala pentru alegerea unui nou presedinte, nimeni nu a vrut sa preia aceasta ... (vezi toată discuția)